FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Amerikansk varmblod til salg

Du kender den nok bedst for dens atletiske bygning og dens status som sportshest. Den Amerikanske Varmblod, bliver i folkemunde betegnet som en hesterace, men nok snarere en heste-type end en egentlig race. Ved avling af denne heste-type er der nemlig ikke tale om en specifik, unik blodlinje. Der er snarere fokus på at fremelske hestens atletiske træk gennem genetiks krydsning mellem racer. Derfor kan der være stor diversitet i blodlinjen hos de Amerikanske Varmblods-heste, hvilket resulterer i meget diversitet blandt heste af denne type.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Amerikansk Varmblod.

Køb amerikansk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den fødte sportshest

Den amerikanske Varmblod, er en relativt ny betegnelse for denne type hest, idet den først er blevet godkendt i registrene indenfor det sidste årti. Hvor heste almindeligvis inddeles ud fra deres blodlinje og genetik, inddeles Varmblods-typen udelukkende på baggrund af  dens fysiske særtræk, samt atletiske kunnen. Dette munder ud i en heste-type der kommer i mange forskellige  farver og pelstyper alle med det tilfælles, at de er naturligt exceptionnelle i atletisk kunnen! Der er derfor her tale om en spændende type hest, der kommer i mange forskellige typer. Samtidig er den Amerikanske Varmblod meget alsidig, og brillererer således i mange forskellige discipliner afhængig af avl og genetik. 

 

En medgørlig personlighed

Den Amerikanske Varmblod har en rolig og opmærksom personlighed, med en imponerende knoglestruktur, der giver den dens slanke atletiske udtryk. De er kendte for at være nemme at træne og håndtere og udgør derfor fantastiske rideheste for nybegyndere, såvel som øvede. Deres rolige personlighed gør dem fantastiske for dem der endnu ikke har megen ride erfaring, og deres atletiske bygning gør at de også egner sig perfekt til den øvede rytter, der ønsker at prøve nå til tops i ridesporten.


Fakta og Typebeskrivelse

▪ Type: Atletisk og slank hest, af blandet blodlinje

▪ Oprindelse: Menes oprindeligt at stamme fra de europæiske Varmblods-heste.

▪ Anvendelse: Sports- og begynderheste med stor udholdenhed og styrke. Typen udmærker sig eksempelvis i dressur, spring og galop.

▪ Eksteriørbeskrivelse: Hestens udseende varierer fra hest til hest, da denne type er avlet med et formål om at fremelske dens atletiske træk. Derfor følges der ikke en bestemt blodlinje. Hesten er generelt slank og atletisk af bygning. Den amerikanske Varmblod kan principielt komme i alle farver , men den mørkt brune er den mest almindelige.

▪ Størrelse: Højden er normalt 152 and 173 cm i stang


Historien om den Amerikanske Varmblod

I USA, findes to registre, der anerkender den Amerikanske Varmblodshest: "The American Warmblood Society" og "Sporthorse Registry and the American Warmblood Registry". Almindeligvis findes ret strikse regler for at kunne sige at en hest har en ren stamtavle og tilhører en bestemt race. Hos denne type af Varmblodsheste, findes det der hedder en "åben-bogs" politik - dette betyder at heste kan blive registeret som en del af den tilhørende heste-type, selvom deres tidligere "forfædre" ikke var registreret, og selvom racen ikke er "ren". Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke betyder at registrene for Varmblods-heste ikke er strikse, for dette er bestemt ikke tilfældet. Forskellen er blot, at der i registre for Varmblodsheste ikke fokuseres på blodlinje, men i stedet på fysik og evner inden for ridesportsverdenen.


En ny måde at avle på

Det interessante ved denne type hest, er som sagt at der ved avling, rykkes fokus væk fra blodlinje og i stedet fokuseres der på fysiske og atletiske kendetegn. Dette er særligt interessant for erfarne avlere og avlsregistre idet man ved ikke kun at vurdere ud fra blodlinje, undgår "usunde" avlsmetoder for at holde racen "ren", inden for samme blodlinje. Dette er en spændende type hest under udvikling, der er interessant af følge med i, hvis man er avler eller blot heste-interesseret.