FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Andalusier til salg

Den smukke Andalusier, som ofte er karakteriseret med dens strærke og muskuløse krop, er en enestående hesterace fra de sydlige spanske himmelstrøg. Helt tilbage fra 1600 tallet er den stærke og udholdende race blevet brugt som krigshest. Hesten også kendetegnet som "kongernes hest" og cementerede sin status som bedste krigshest i romertiden. I nutiden er hesten fortsat populær blandet mange. Grundet dens robuste figur og høje intelligens er det eksempelvis en af verdens bedste racer at bruge til dressur.

Læs mere i vores leksikon om racen Andalusier.

Køb andalusier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En hest med styrke og elegance

Ved første øjekast på en andalusier bemærkes dens kraftige og muskuløse figur. Med en højde på ca 150 cm fra hov til hesteryg, så står hesten højt og flot. Hesten kommer i alle slags farver både lysere og cremede nuancer, brun, skimmel og sort. Racens smukke udseende kombineret med dens kraftige statur gør, at den besidder den perfekte kombination af styrke og elegance. Derfor er andalusier hesten enormt populær at benytte både til hesteudstilling, dressur og fritidsridning. Af sind er hesten enormt venlig og imødekommen. Samtidig besidder den smukke andalusier en høj intelligens, som gør den både medgørlig og lærenem.

 

Fra kongelig hest til bondedyr

Trods andalusierens debut som krigshest tilbage i romertiden, så er dens kongelige status blevet reduceret gennem årene. Da den spanske ridderhest rejste mod de køligere danske græsmarker, så blev den pludselig mere udbredt som bondehest. Grundet dens stærke figur er den uovertruffen at benytte til landbrugsmaskiner. Derfor fandt man i Danmark hurtig ud af, at en andalusier var en egnet hest til landbrug. På den måde blev den en velkendt hest i det danske samfund. Nu hvor landbrugsmaskinerne har taget over, så benyttes hesten til dressur, sport og fritidsridning og der findes stadig lidt under 500 andalusier i Danmark i dag.


Et nobelt og kærligt sind

Den smukke andalusier er fortsat er en velkendt og populær hesterace over alt i verden. Og dette skyldes mere end blot dens stærke og yndefulde udseende. Den spanske race besidder også et roligt og venligt gemyt, som gør den til en sand humørspreder. Hesten har store udtryksfulde mørke øjne, som spiller fint ind med dens kærlige sind. Der er gode muligheder for at skabe et tæt bånd til en andalusier, da den har et utrolig venligt sind, og elsker at interagere med mennesker. Racen er ikke sky af natur, da den er blevet brugt som ridehest af mennesker i mange århundrede, så menneskelig interaktion er hverdagskost for denne hest.


En verdensmester til dressurridning

Den spanske andalusier er en fantastisk og populær race til den fornemme dressurridning. I dressurridning udfordres hestens bevægelse, smidighed, fysik og vigtigst af alt dens lydighed over for rytteren. I dressur bedømmes hestens udfoldelser af en række dommere, som ser på hvordan både hest og rytter udfører de udfordrende øvelser med mest præcision og ynde.


En kombination af racens intelligente og venlige sind og racens muskuløse krop, gør den til en sikker vinder inden for den udfordrende dressurridning. Andalusier hesten har en enormt velkoordineret bevægelser i de stærke ben, og kan indlære mange former for discipliner på kort tid. Fra dens oprindelse i den spanske kultur blev den flittigt brugt på den klassiske rideskole, men også til tyrefægtning og endda til cirkusridning. Andalusier racens modige sind gør, at den frygtløs tør kaste sig ud i spring, løb og udfordringer på dressurbanen, og udføre disse med skarp præcision.