FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Anden race til salg

Er du stødt på begreberne varmblodsheste og koldblodsheste i forbindelse med, at du skal have en hest af anden race? Det kan være en stor jungle at finde den perfekte hest. Derfor er det også vigtigt, at du kender til, hvordan heste fungerer og de forskellige ting, som det følger med. Hvis du ikke ved, hvorvidt om det skal være en varmblodshest eller en koldblodshest, så kan du tænke over, hvad du skal bruge hesten til. Det er nemlig her, de største forskelle ligger og kan derved hjælpe dig på vej med din beslutning om valg af anden race hest.

Læs mere i vores leksikon om racen Anden Race.

Køb anden race

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den historiske opståen af varmblods- og koldblodsheste

Måden at opdele heste i 2 meget store grupper i henholdsvis varmblods og koldblods kategorier er opstået for rigtig mange år siden.

Hestene i Norden blev avlet til hårdt arbejde. Derfor var der brug for store og stærke heste. Her var koldblods hestene. I syden var det derimod hurtige og mindre heste. De blev kaldt for varmblodsheste. Det er derfor, at der er kommet en opdeling, hvor nogle racer hører til den ene kategori, hvor en anden race hører til den sidste kategori.

 

Endotermisk og eksotermt dyr?

Det er vigtigt at vide, at alle heste er endotermiske dyr. Så når der bliver snakket om varmblods heste og koldblods heste, så er det ikke, hvorvidt om de er endotermisk eller eksotermt. Der er stor forskel, men da heste alle er endotermisk. De har altid en konstant kropstemperatur. Du kan derfor også opleve, at din hest vil begynde at ryste, hvis den fryser. Det er nøjagtigt det samme princip som mennesker.


Kendetegn hos varmblods hesteracer

Et af de største kendetegn hos en varmblodshest er, at de generelt set ikke er særligt store. De vil ofte være omkring 162 centimeter til 174 centimeter. Halsen på hesten vil i dens højeste position være placeret højt på skulderen. Deres koniske og store hove er runde. De arver deres fart og gang fra deres forældre. Det er derfor vigtigt, at du kender godt til stamtavlen, hvis du overvejer at få en varmblodshest, der skal kunne løbe hurtigt.


De har ofte et mildt temperament og en god smidighed. De egner sig derfor til mange forskellige ting. Derfor kalder man dem allrounder heste, da de kan bruges til en masse forskellige opgaver og adskiller sig derfor fra en anden race som koldblods hestene.


Kendetegn hos koldblods hesteracer

Man kalder også koldblodsheste for kladdeheste. Deres kendetegn er, at de er høje og muskuløse. De blev oprindeligt avlet til landbrugsopgaver. Det har været opgaver såsom pløjning eller træk af tunge vogne. De har en lodret skulder, hvilket også giver en lodret gang.


Deres ryg kan virke kortere og dens bagparti er meget kraftig. De er som regel mellem 160-195 centimeter høje. Det gør dem også til de typisk højeste heste. Du kan derfor få meget stærke og store heste, hvis de er koldblodsheste. Et unikt kendetegn kan også være, at de har lidt pels tæt ved deres hove og det nederste af deres ben.


Hvad er forskellen?

Der er en række af forskellige forskelle på de to typer af heste. Der er følgende forskelle:

▪ Koldblodsheste er typisk større end varmblodsheste

▪ Koldblodsheste har typisk en mere markeret og fremtrædende muskulatur

▪ Koldblodsheste bliver oftest brugt som arbejdsheste, hvor varmblodsheste derimod mere bruges til sport og ridning

▪ Koldblodsheste har en mere opretstående gang

▪ Det er generelt set mere populært at have en varmblodshest end en koldblodshest.


Det kan være en god ide at kende til forskellen inden, at du begynder at købe en hest af en anden race.