FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Anglo araber til salg

Anglo Araberen er en af verdens ældste hesteracer og oprinder fra krydsninger mellem Araber- og Fuldblodsheste. For at kunne klassificeres som en Anglo Araber må hesten hverken have mindre end 25 % eller mere end 75 % araberblod i sig, og hestens fysik varierer, alt efter om det er Araber- eller Fuldblodshesten, der har givet de dominerende særpræg. Har du brug for mere viden om racen kan du under alle salgsannoncerne læse mere om hesteracen.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Anglo Araber.

Køb anglo araber

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Anglo Araber - en rar og intelligent sportshest

Araberen bringer intelligens, udholdenhed og temperament, mens Fuldblodshesten bidrager med sin størrelse, hastighed og sine gode egenskaber inden for gallop. Anglo Araberen er en elegant og alsidig ride- og konkurrencehest, og med deres intelligens og mod samt energiske og omgængelige temperament, er de for mange ryttere en fornøjelse at arbejde med. Hesteracen kan føres helt tilbage til 1800-tallet, men man ved ikke med sikkerhed, hvor i verden de første krydsninger mellem Araber- og Fuldblodshestene fandt sted. Flere lande påstår nemlig at deres land er fødestedet for denne hest.

 

Racen kan spores tilbage til 1800-tallet

England og Frankrig påstår begge, at de er fødestedet for Anglo Araberen. England startede avlen som led i en søgen efter en god væddeløbshest, men avlen blev systemsat i Frankrig i 1836, og dette system har kørt lige siden. Det er hestens springegenskaber, man systematisk har avlet efter, og Frankrig er da også blevet særdeles kendt på det. Også i Polen er avlen af denne hesterace særdeles anerkendt, og på stutteriet Janow frembringes der Anglo Arabere af utrolig høj kvalitet.


Anglo Araberen gennem tiden

Da hesteracen har 200 år på bagen og dermed ikke er nogen ny opfindelse, har den tjent forskellige formål gennem tiden. I USA stammer racen fra introduktionen af arabiske hest i det amerikanske kavaleri i 1920’erne, hvorefter de første krydsninger fandt sted de følgende år. Derefter fik Anglo Araberne funktion som transportheste i svært tilgængelige områder. Udover at fungere som kavaleriheste, brillerede de også i forskellige militære riddediscipliner. I 1860’erne var hesteløb udelukkende med Anglo Araberheste blevet meget populære, og i dag er hestene også en foretrukket race indenfor løb og sportsevents netop pga. deres fantastiske egenskaber som konkurrenceheste. Racen har bl.a. vundet både sølv- og guldmedaljer ved de Olympiske Lege i 1948 og 1952. Derudover bliver hesten også brugt til rævejagt i England.


En skøn sports- og ridehest

Da Anglo Araberen er et resultat af mange forskellige krydsninger af Araber- og Fuldblodsheste, vil deres størrelse og udseende variere. De bliver mellem 157-170 cm høje, og i gennemsnit er de en smule højere end Araberen. Går man efter meget store heste, vil man krydse en fuldblodshoppe med en araberhingst. Hesten har en kompakt krop med harmoniske proportioner, og den får de fleste af sine fysiske træk fra Fuldblodshesten. Du kan kende Anglo Araberracen på dens lange og velrejste hals, dens dybe og brede bryst og dens korte ryg. Benene er lange og slanke med en meget stærk knoglebygning.

Hesten har ligeledes store og meget udtryksfulde øjne, et pænt og fintformet hoved og en lige næseryg. Dens man, hale og pels er silkeblød og fin. Hestene vil typisk være kastanjebrune, rødbrune eller grå, men de kan faktisk have enhver farve, der er normal for heste. Selve målet med avlen af Anglo Araberen er at forene Fuldblodshestens størrelse, hurtighed samt ridbarhed og Araberens udholdenhed, hårdhed og gode helbred. Når disse egenskaber bliver kombineret, skabes en skøn sportshest samt en utrolig behagelig ridehest med gode fysiske kvaliteter og præstationsevner. I dag finder man Anglo Araberblod i mange af verdens bedste springheste.