FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Appaloosa til salg

Appaloosa er en hesterace med et helt karakteristisk udseende. Først og fremmest er hesten kendt for sine mange pletter. Derudover har racen også en hvid sclera. Det er det område af øjet, som omkranser hornhinden. Derudover har racen også stribede hove. Derfor er det også altid en hest, som fanger folks opmærksomhed, fordi den har det her særlige og unikke udtryk med mange pletter.

Læs mere i vores leksikon om racen Appaloosa.

Køb appaloosa

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Én af indianernes favoritheste

Det menes, at appaloosa-racen stammer fra Triest i Italien. Herfra blev der nemlig afsendt et skib med plettede heste ombord. Skibet aflastede hestene i Vera Cruz i Mexico. Hestene var tiltænkt de spaniere, der havde slået sig ned i Mexico. Her fik de hjælp af indianere, der dog ikke måtte ride på hestene. Alligevel lykkedes det indianerne at stjæle nogle af de flotte heste. Indianerne lærte også om hestehold og på sigt blev appaloosa til én af deres favoritheste.

 

Sådan opstod det særlige navn

Det er en særlig hesterace. Derfor passer det særlige navn egentlig også godt til hesten. Navnet opstod, da Nez Perce indianerne tog appaloosahestene til sig. Da denne indianerstamme senere bosatte sig langs floden Palouse, begyndte bønderne i området at kalde hestene for ”Palouse”. På grund af forkert udtalelse udviklede det sig på sigt til, at hesteracen blev kaldt for appaloosa, som jo netop er det navn, som den i dag kendes under.


Fakta og beskrivelse

▪ Type: Let

▪ Oprindelse: USA, formentlig med rødder i Triest, Italien

 

▪ Anvendelse: Primært westernridning

 

▪ Eksteriørbeskrivelse: Appaloosaen har altid fire ølgende kendetegn; meleret eller broget hud. Hvid sclera, stribede hove og pletter. Racen kan være plettet på flere forskellige måder. Derfor regner man med, at der findes tretten forskellige grundfarver for racen. Disse grundfarver rangerer fra hvid til sort – og 11 andre farveblandinger derimellem. Derudover kan racen også have syv forskellige pelsmønstre, der rangerer fra ensfarvet til fuldplettet

 

▪ Farve: Plettet

 

▪ Størrelse: 145-160 cm i stangmål

 

Temperament

Selvom appaloosa er en varmblodshest, er den kendt for at have et rolig temperament. Dog er det som udgangspunkt ikke en hest, der egner sig godt som nybegynderhest. Racen er meget intelligent og for den rette rytter, er racen en fornøjelse at arbejde med. Det er også en race, der trives godt med motion og regelmæssighed. Hvis du derfor gerne vil have det bedste ud af appaloosa, er det vigtigt med en stabil rutine. Det er en energisk hesterace, der er både udholdende og hårdfør. Blandt andet derfor egner den sig også til flere forskellige discipliner.

 

Racen appaloosa i dag

Det er en meget populær hesterace verden over – dog særligt i USA. Der kender man også til mindst 570,000 registrede appaloosaer på verdensplan. I dag anvendes racen primært til westernridning. Her egner racen sig særligt godt til disciplinerne cutting, reining, roping, barrel racing and pole bending. Dog kan racen med sin stærke, dog stadig lette, kropsbygning også sagtens anvendes til både ridebanespringning, dressur, military og distanceridning. Særligt sidstnævnte er appaloosaen et oplagt valg til på grund af racens store udholdenhed. Derudover egner racen sig også godt til både ridebane- og terrænspringning, da den hestens stærke ben er med til at give den et godt afsæt.