FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Arabisk fuldblod ox til salg

Den betagene Arabisk fuldblod ox har, som navnet indikerer, sine rødder i de varme arabiske lande. Man mener at araberen er blevet avlet på i flere tusinde år, og at det genkendelige arabiske race kan spores hele 20 århundrede tilbage i tiden. Den elegante brunrøde hest er let genkendelig med dens højtløftede hale, slanke figur og yndefulde lette bevægelser. Nedenunder finder du alle salgsannoncer indenfor denne hesterace, har du brug for mere viden kan du læse meget mere om racen i bunden af siden.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Arabisk Fuldblod Ox.

Køb arabisk fuldblod ox

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den lette og elegante hesterace

Når man taler om en Arabisk fuldblod ox, så er lethed, ynde og elegance nøgleordene til at beskrive, hvordan hesten bevæger sig. Den atletiske slanke krop og stærke lange ben gør at fuldblodsaraberen nærmest svæver hen over jorden, når den er i trav og fuld galop. Med rødder tilbage i de arabiske nomadestammer blev fuldblodshesten benyttet som transport dyr blandt andet i de glohede ørkner i mellemøsten. Her brugte man den udholdne og stærke hest på de lange hårde distancer i det barske ørkenmiljø. Nu til dags udnyttes fuldblodsaraberens fantastiske udholdenhed, bløde elastiske bevægelser og elegante gangstil over alt i verden til blandt andet hesteshows, dressurridning og konkurrenceridning.

 

Fra ørkenvandring til showhest

Arabisk fuldblod ox er kendt for dens udholdenhed, og har derfor været flittigt benyttet til langdistanceridning. De fjedrende og lette bevægelser i fuldblodsaraberens ben gør den til en behagelig ridehest i selv det udfordrende ørkenterræn. Derfor var det netop i de arabiske ørkner, at hestens udholdenhed og styrke blev sat på prøve på de lange vandringer. Nu flere århundrede senere i moderne tid er Arabisk fuldblod ox fortsat elsket og beundret for dens elegante gangstil samt urokkelig udholdenhed.


Den er igennem årene blevet en populær hest på showscenen både i cirkus og til dressur, hvor dens svævende travgang, yndefulde spring og ædle træk betager dens publikum. Da hesteracen både er følsom og tillidsfuld er den nem at lære nye tricks, og derfor er Arabisk fuldblod ox som skabt til spotlyset på hestenes showscene. Grundet hestens intelligens kombineret med dens elegante gangart er Arabisk fuldblod ox også en populær filmstjerne og racen medvirker i mange kendte TV shows of film verden over. Med den højtløftede hale, muskuløse kropsbygning og smukke knejsende hals, så er en Arabisk fuldblod ox en gennemført showstopper.


Et livligt temperament

Arabisk fuldblod ox er velkendt for mere ens blot dens yndefulde udseende. Det er nemlig også en hest med masser af karakter. Det er en hest med en livlig og stor personlighed. Den elsker at interagere med både mennesker og andre heste, og trives storartet i en hverdag med masser af motion, leg. Samtidig er en det en lærenem hesterace, som uden problemer kan lære mange gangarter, tricks og spring. Dens lærenemme natur er netop, hvad der gør den så populær blandt dressur og showridning.


En yndig hest du kan genkende

Arabisk fuldblod ox er ikke til at forveksle med andre hesteracer, når først du har kendskab til dens særegne udseende. Foruden den førnævnte elegante gangstil, som ikke kan sammenlignes med andre, så udstråler selve hestens statur enorm ynde i sig selv. Dette ses eksempelvis på den altid højtløftede hale, de store karikerede øjne, fremadpegende øre og en kurvet næseryg. Derudover bemærkes den lange krop med lange lige benpartier, som ender i små hårde hove.

En Arabisk fuldblod ox findes i alle naturlige farver udover broget. Brune og rødlige nuancer er blandt de hyppigste farver, som findes hos fuldblodsaraberen. Størrelsen på en hesten kan svinge meget, men for det meste findes racen i en højde på 150 cm og en vægt på omkring 450 kg hos den fuldvoksne hest. Udseendesmæssigt har fuldblodsaraberen faktisk ikke ændret sig meget. Den har bibeholdt sit karakteristiske slanke og elegante udseende som fandets hos dens forfædre i den arabiske ørken.

Køb eller sælg din hest på dyreportal.dk

Hvis du leder efter et sted hvor du kan sælge dine heste eller pony gratis, så behøves du ikke lede længere. På dyreportalen kan du oprette en gratis salgsannonce her man har også mulighed for at betale for ekstra synlighed hvis man gerne vil have et hurtigere salg. Som køber kan man prøve vores prøveperiode på 3 dage til 9kr hvis ikke man kan finde hvad man leder efter så kan man oprette en gratis kæledyrsagent og få til sendt heste som matcher dit behov og betal først når der kommer en som lever op til dine krav.