FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Barockpinto til salg

 

Den majestætiske plethest barockpinto, det bedste fra begge verdener får du når du ser på en barockpinto, i hvert tilfælde hvis du elsker frieserens majestætiske udtryk og store lette bevægelser samtidig med, at du elsker farvespil og plettede heste. Det er nemlig en krydsning mellem en frieser og en pinto. Barockpintoen er en forholdsvis ny anerkendt hesterace med stamfader til racen kommer fra Holland, hvor den første hingst i 1965 blev kåret. Til trods for den unge alder som racen har, så er den dog allerede udbredt og populær over det meste af verden.

Læs mere i vores leksikon om racen Barockpinto.

Køb barockpinto

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En alsidig ridehest og showhest med wow-faktor

En barockpinto er en alsidig hest, der kan anvendes indenfor ridesporten, hvor det er prisværdigt med høje, flyvende bevægelser. Der hvor der ses allerflest barockpintoer er dog på shobanerne, for er der noget racen kan, så er det at komme med en helt særlig wow-faktor. Det er en race der virkelig forstår at vise sig frem på showbanerne rundt omkring i landet, og alle vil med sikkerhed vende sig om efter en barockpinto i aktion. Her ses der gerne en hest der er flyvende, med smukke farver og en fantastisk majestætisk holdning.

 

Fakta og racebeskrivelse

▪ Type: Barok hest med flyvende gang

▪ Oprindelse: Den oprindelige barockpinto stammer fra Holland, hvor racen i dag også er mest udbredt.

▪ Anvendelse: Anvendes til ridning, primært hobby og dressur. Yderligere anvendes den i høj grad til shows under raceforbundet.

▪ Eksteriørbeskrivelse: En højtstillet hest med meget luft under sig samt elastiske bevægelser. Det ses gerne, at en barockpinto har et større hoved og store mørke udtryksfulde øjne med en kraftig hårsætning i form af pandelok og hale. Øerne skal gerne være små og markante med indadvendte spidser. Racebeskrivelsen angiver, at en barockpinto skal være kvadratisk, hvoraf hopperne må være en anelse længere. Den velrejste front skal være markeret og ansat med en muskuløst hvælvet hals. Bagparten skal være let hældende men til alle tider muskuløs og kraftfuld med stor aktion samt bevægelsesfrihed. Lemmer skal være faste og tørre med en fremadrettet bevægelse der viser god hase og knæaktion.
 

▪ Farve: En barokpinto ses gerne med minimum to pletter og i farverne sort og hvid. Dog godkendes flere farvekombinationer og ligeledes også sorte variationer af racen i avlsforbundet.

▪ Størrelse: 155 cm - 175 cm

▪ Racesammensætning: En barokpinto skal være minimum 25% frieser og op til 87,5 % frieser.


Barockpintoen og avlsforeningen

Det er ikke unormalt at flere forskellige raceforeninger tillader avl med indførsel af andre racer for at forælde og forfine med en større diversitet i blodlinjerne. Her er der dog ikke tale om en blanding, men en godkendt race, der indeholder minimum 25% frieser og har flotte hvide aftegninger på kroppen. Det var først i 2009 at barockpintoen fik sin egen stambog, men alligevel er den en hest der er blevet avlet gennem en hel del år og som nu er yderst populær, særligt i den nordlige del af Europa. I Danmark er der oprettet en stambog under pintoforeningen, hvor der kan registreres barockpintoer i 1. klasse, hvis de har minimum 50% frieserblod og samtidig er brogede.


Temperamentet hos en barockpinto er varierende

Når man skal beskrive en barockpinto og dens temperament, så kan den være varierende. Alligevel forsøges det, at skabe en broget race, der har så meget frieser blod med sig som muligt. Her er dette også med henblik på at tage alle de gode egenskaber med fra frieserens temperament. En frieser er en rolig og stabil hest, der er meget loyal overfor sin ejer. Det er en hest der gerne knytter et stærkt bånd til en enkelt person. Den er tillidsfuld og lærenem og har gode egenskaber indenfor ridesportens verden. Det er også derfor, at en frieser er velegnet, grundet dens stabile sind, til shows og opvisninger, hvor den samtidig forstår at vise sig frem med lidt ekstra show-faktor og fotogene udseende.