FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bayersk varmblod til salg

Bayersk varmblod er en hesterace, der nedstammer fra den tyske rottaler. Rottaleren var avlet til at blive anvendt foran en plov, til at trække en vogn eller almen ridning. Derimod er den bayerske varmblod avlet til ridesport. Denne retning inden for avlen startede i 1963, hvor rottaleren også skiftede navn til bayersk varmblod. Ændringen i avlen skyldtes, at arbejdsheste var ved at blive udfaset, hvorimod rideheste var ved at stige i popularitet.

Læs mere i vores leksikon om racen Bayersk Varmblod.

Køb bayersk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Tilføjelse af mere sportslige racer

For at gøre racen mere atletisk, valgte man at udskifte flere af avlshingstene med nogle mere atletiske hingste fra andre avlsforbund. Blandt andet anvendte man hannoveranere, holsteinere og trakehnere. På den måde lykkedes det at udavle det mere tunge element i racen og i stedet gøre racen mere atletisk og velegnet til de engelske ridedisicipliner. Dog blev der i 1994 etableret et avlsforbund, der har til formål at forhindre den oprindelige races udryddelse.

 

Den perfekte sportshest

I dag anvendes bayersk varmblod til både military, ridebanespringning og dressur. Ikke blot anvendes racen til disse sportsgrene – den klarer sig også umådeligt godt. Derfor var racen i år 2006 henholdsvis nr. 13, 15 og 12 på verdensranglisterne i henholdsvis ridebanespringning, dressur og military. Derudover er racen ofte også med til de olympiske lege, så det er derfor en hest, der er helt oplagt til forskellige former for sport.

Fakta og beskrivelse

▪ Type: Mellemtung varmblodshest

▪ Oprindelse: Bayern, Tyskland

▪ Anvendelse: Engelske ridediscipliner

▪ Eksteriørbeskrivelse: Racen er kendt for at være bred og muskuløs. Særligt dens lemmer er meget stærke, hvilket også gør racen så velegnet til ridesporten. Racen er udstyret med et groft skelet og en kraftig, stærk hals. Derudover har en bayersk varmblod også en lang ryg. Den bayerske varmblod har store og udtryksfulde øjne samt mellemstore ører. Racen kan kendes på dens brændemærke. Det findes på hestens venstre baglår og forestiller en krone med et B.

▪ Farve: Alle farver er tilladte i avlsforbundet, men oftest er racen enten fuks eller brun

▪ Størrelse: 160-170 cm i stangmål


Temperament

Racen er kendt for at have et temperament, der gør hestene meget medgørlige og samarbejdsvillige. Derudover racen også meget intelligent, hvilket netop gør den velegnet til flere forskellige discipliner inden for ridesporten. Dette temperament synes at være en blanding af den tidligere rottalers godmodighed og så varmblodshestenes mere iltre sind. Da en bayersk varmblod netop er en varmblodshest, har den også det rette temperament til ikke blot at være en god ridehest, men også til at blande sig med de bedste heste inden for ridesporten. Derfor er racen særligt velegnet til rytteren, der gerne vil have en usædvanlig god sportshest - det er altså en helt særlig en af slagsen.


Bayersk varmblod i dag

Da avlsforbundet besluttede sig for at forvandle rottaleren til en varmblodshest, traf de tydeligvis de rette valg. I dag er den bayerske varmblod nemlig at finde på verdensranglisterne inden for både ridebanespringning, dressur og military. Faktisk er racen blevet så veludviklet i forhold til ridesporten, at det dyreste offentlige hestesalg i år 1997 var en bayersk varmblod. Her blev hingsten Lord Sinclair nemlig solgt for svimlende 2,8 millioner franc. Det satte om noget streg under, at den bayersk varmblod ikke blot er en ridehest - det er også en eftertragtet én af slagsen.