FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Belgisk Varmblod til salg

En belgisk varmblod er et symbol for kvalitet og tryghed. Hvis du vælger denne hesterace, er du sikret et top kvalitets avl, der er blevet testet og trænet til at levere resultater. Du er sikret en ren race, der er blevet fremavlet til at vinde konkurrence og stævner - med andre ord er en belgisk varmblod en vinder hest. Leder du efter en hest som har ovenstående kvalifikationer kan du kigge under her og se alle heste af racen som sælges.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Belgisk Varmblod.

Køb belgisk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Brug af hesten og dens historie

Belgisk varmblod er, som navnet antyder, en varmblodshest hvilket betyder den originalt blev brugt som en arbejderhest, der udførte opgaver. Men senere hen i historien er den blevet brugt som en sportshest, der er blevet avlet til at være god til ridning og konkurrencer. Den bliver ofte brugt til spring og hop, da den er udstyret med kraftige ben, der er gode til at afsætte samtidig er hesten slank og høj, der gør den smidigt og elegant kan bevæge sig i luften, og let kan balancere samt lande sikkert igen på jorden uden at knække et ben eller komme til skade på andre måder.

 

Beskyttet race med gode egenskaber

I Belgien har de altid ville passe på deres højt elskede heste racer og har været meget omhyggelige med at holde dem adskilt fra andre racer, for at beskytte deres særlige karakteristika, som afgør hvor effektiv, og stærk en arbejdshest er. Derfor var det først i år 1950, at man begyndte at avle belgisk varmblod på tværs af andre hesteracer. Det var først i 1955 at heste shows og konkurrencer for alvor blev populært i Belgien, og på dette tidspunkt havde landet ikke avlet nogle konkurrence heste, men havde i stedet kun arbejdsheste, som man havde brugt meget tid og energi på at avle til landbrug, derfor var disse heste ubrugelige i stævner og man valgte derfor i stedet at importere heste fra andre lande som var foran i processen og havde avlet konkurrence heste, i mange år før Belgien begyndte. Over de næste 50 år kom der over 3500 heste til landet, og Belgien fik for alvor gang i heste avlingen, hvor de selv fik fremavlet flere gode spring heste, som er populære i dag til både konkurrence og stævner.


Strenge krav og hård udvælgelses proces

Den letteste måde at genkende en Belgisk varmblods hest er ved at kigge efter branding, der skal være placeret på deres venstre over lår. Her får racen et brændemærke, som viser hvem der har avlet hesten, og på samme tid er det en måde at kvalitets tjekke hestene og vide, at det er en anerkendt avler, der har produceret hesten. Hesten får kun dette kendte mærke, hvis den har levet op til stærke krav og er uden fødselsdefekter, så der skal alligevel en del til for at få mærket. Når en hest er mellem år 3 til 4 bliver den sendt til en belgisk avls test, som består af flere forskellige trin. Blandt andet skal hesten til en dyrlæge, som nøje undersøger, om alt virker som det skal.

Derefter skal den udføre hop og landinger, hvor man nøje holder øje med hestens egenskaber og balance. Derefter får hesten en sadel på, og skal gennemgå flere test. Hvis hesten ikke gennemfører alle tests perfekt, bliver den kasseret og for intet stempel for kvaliteten er i orden. Derfor er belgisk varmblod en meget eftertragtet hesterace, hvor køberen ved, at man modtager et godt produkt, der er trænet og udvalgt for gode lovende egenskaber.