FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Boulonnais til salg

Hesteracen Boulonnais er kendt for sit elegante udseende, med en flot stram hud, der viser hvor muskuløs og stærkt bygget hesten er. Den har fået kælenavnet ”White marble horse”, da den fremstår elegant, og ædel. Hesten er en af de smukkeste trækhesteracer der findes, da den er avlet med perfektion igennem mange generationer.

Læs mere i vores leksikon om racen Boulonnais.

Køb boulonnais

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

Man kan spore racen helt tilbage til år 1000, hvor hesten levede frit i Frankrig, og endnu ikke var blevet tæmmet. Først i 1700-tallet begyndt man at avle racen. Man krydsavlede racen med spansk barber, arabisk blod, og andalusisk blod, da man ønskede at forbedre racen. I 1900-tallet var hesten begyndt at få popularitet, rundt om i verden. Særligt i USA var de glade for hesten, og de købte stort ind fra Frankrig. Under 1.- og 2. verdenskrig, blev der slået mange heste ihjel, og racen var tæt på at blive udryddet. Det skyldes, at det var en stor, og kraftig hest, som hjalp under krigen, og blev brugt til mange forskellige opgaver. Derfor har den været helt med på frontlinjen. I 1970 lavede man en manuel optælling af racen, og der var under 1000 Stk. tilbage.

 

Brug af hesten

En Boulonnais er kendt som en stærk trækhest, der blev brugt i landbruget, til at udføre arbejdes opgaver. Den har også været populær som en spise hest, der er blevet brugt til at producere kød, som var meget normalt omkring år 1970 i Frankrig. Den er også blevet brugt til at slæbe træ, og tømmer fra skove, og landområder. Hesten er god til alt slæbearbejde, og derfor blev den også sat til at trække vogne, og flytte varer mellem landsbyer, og rundt om i landet. I Paris har men brugt racen til at fragte fisk, fra havnen ind til byerne, hvor de trækker en tung vogn efter sig. I byggebranchen var de også glade for hesten, som blev brugt til at fragte byggematerialer, og resurser til forskellige projekter.   


Karakteristik af hesteracen Boulonnais

Hesten har ofte en hvid lys farve, men kan også fås i grå, sort og brunlig farve. Hesten bliver normalt 150 til 170 cm høj. Halsen er kort, og muskuløs med et aflangt hoved, en bred pande. Dens ben er relativ korte, men den er stærk i underlivet, med robuste ben, den har en god stand, og har et godt fundament når der skal trækkes. Man kan genkende racen, var at kigge efter et brændemærke, på venstre side af halsen, som skal forstille et anker.

Hesten er blevet beskrevet, som Europas ædleste trækhest, da den har fået tilføjet orientalsk blod. Det har mange andre trækheste ikke, og hesten fremstår derfor finere, med en blød glat hud. I 1778 lavede man en undersøgelse, som skulle klarlægge hvilke farver der var flest af i hesteracen, man fandt frem til der var flest sorte, og mørkebrune.

I 1800-tallet begyndte der at komme flere variationer, og den grå Boulonnais blev dokumenteret her første gang. Den blev i de næste generationer, meget mere populær, end de andre racer, det skyldes at farven var lettere at se i mørke, hvor man brugte dem til forskellige opgaver. I år 2000 skiftede det igen, da vi nu ikke bruger hesten som et arbejdes redskab længere, derfor er der i dag flest i den mørk farve, og mørkebrun farve. Faktisk er alle andre farver blevet forbudt, ifølge det franske race register.