FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Connemara til salg

Connemara er en gammel ponyrace, der oprindeligt stammer fra Connemaraområdet på Irlands vestkyst. Det er også herfra, at racen har fået sit navn. Racen er kendetegnet ved at være hårdfør, intelligent og lærevillig. Derfor har denne race også en robust bygning. Dog er det stadig en ridehest, der tilmed egner sig særdeles godt til alle former for springning. Derfor er racen stort set altid på startlisterne til de større mesterskaber og stævner i ridebanespringning.

Læs mere i vores leksikon om racen Connemara.

Køb connemara

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En race der stammer fra 4. århundrede f.Kr.

Selvom connemaraen i dag er kendt som en af de mere robuste racer, var dens forfædre faktisk endnu kraftigere byggede. Racen kan nemlig dateres helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr., hvor keltere medbragte racen til Connemaraområdet. I forbindelse med den Spanske Armanda i 1588, ankom der araberheste til Connemara-området. På den måde blev der tilført araberblod til connemararacen, hvilket forfinede racen og var med til at skabe den connemara, som vi kender i dag.


Fakta og beskrivelse

Type: Pony

▪ Oprindelse: Connemara-området i Irland

▪  Anvendelse: Ridesport samt fritidsbrug

▪ Eksteriørbeskrivelse: Racen har et velafbalanceret hoved med en mellemstørrelse. Der er god vidde mellem racens mørke og venlige øjne. Hovedet er velplaceret på en hals, der er både smidig og stærk. Selve kroppen er kompakt med dyb. Racen har en stærk ryg og en muskuløs bagpart. Nogle gange er selve krydset lidt hældende. Benene har en god længde og er stærke. Piberne er korte og fyldige. Albuerne er frie og koderne er mellemstørrelse. Racens hove er både velformede og hårde samt også i mellemstørrelse

▪ Farve: Oprindeligt var racen gråbrun med både ål og mørke lemmer. I dag kan den dog også være både grå, brun, dun, sort, rød og andre farver

▪ Størrelse: 133-148 cm i stangmål


Temperament

Racen er kendt for at have et særdeles godt temperament. I avlsforbundet er der nemlig fokus på at avle ponyer, der er både hårdføre, lærevillige og intelligente. Derfor er der også en del avlere i Connemara-området, der opdrætter racen halvvildt, da det hjælper racen til at forblive hårdfør. Racen er desuden kendt for sine sikre bevægelser, som også er meget frie og med en god knæaktion. Sammen med dens stærke ben og muskuløse bagpart gør det også racen meget velegnet til alle former for springning og jagt.


Racen i dag

Siden 1923 har racen være stambogsført i Irland. Her blev avlsforbundet for racen nemlig grundlagt. Sidenhen er racen blevet meget efterspurgt i andre lande grundet dens store kvalitet. Mange steder – blandt andet i Danmark – bliver racen anvendt som børne-pony på grund af sit gode temperament. Racen anvendes også flittigt i ridesporten, hvor den ofte er at finde til de europæiske mesterskaber i ridebanespringning.


Eneste pony til at vinde de olympiske lege

Faktisk er racen så eminent inden for ridebanespringning, at det er den eneste ponyrace, der har formået at vinde de olympiske lege. Til trods for, at de var oppe imod langt større heste, lykkedes det Stroller og Marion Mould fra Storbritannien at vinde olympisk guld i ridebanespringning i 1968. Det var en sensation, fordi Stroller kun målte 144 cm i stangmål. Stroller var delvis connemara, hvilket uden tvivl har bidraget til ponyens fænomenale evner ud i ridebanespringning.