FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cruzado til salg

Cruzado er en sjælden spansk hest. Hesten er et kryds avl mellem Lusitano - også kendt som P.S.L - og racen Andalusien. Disse heste er ikke godkendt i avlsforeningen, og derfor kan man hverken få papirer på hestene eller få dem registeret i en stam tavle.

Læs mere i vores leksikon om racen Cruzado.

Køb cruzado

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

PRE betyder ren spansk hest, og er en betegnelse man bruger omkring hesteracer, der originalt stammer fra Spanien, og er 100% fremavlet her. Måden man kan se om en helst er 100% spansk, er ved at tage et kig på stambogen. Her skal der være et gult, rødt, blåt, eller grønt mærke ved siden af deres navn. For at få sådan et mærke, skal man fremvise dokumentation, der viser blodline mange generationer tilbage.

Farven i avlsbogen er en indikation for, hvor god racen er til videre avling, hvilket bliver afgjort i avlsforeningen. I dag er det muligt at finde stambøger online, og man kan finde information om, hvorvidt en given hest er egnet til avl. Hesta af Cruzado racen er sjælden, og der findes ikke meget information om den. Dog ved vi hvor hesten stammer fra i Spanien, og vi ved hvilke racer, der er blevet brugt til at krydsavle den.

 

Lusitano

Dette er en af verdens ældste hesteracer, størstedelen af racen har en grålig farve, nogle har hvide pletter. Det er særligt i Portugal hesten er populær. Hesten bliver brugt til mange forskellige formål, blandt andet til dressur, at tage på jagt, eller som en arbejdshest, der udfører opgaver. Hesten er loyal og rolig, det er en pålidelig hest, der har et godt temperament, og derfor kan benyttes til mange forskellige formål. I Portugal er den blevet avlet, som en arbejdshest, der også skulle kunne blive brugt som en ridehest, til at fragte mennesker frem, og tilbage som et transportmiddel. Der har ikke været særlig meget fokus på hestens udseende, da man i stedet har fokuseret på dens funktionalitet, og indre værdier.

Andalusien

Hesten er stærk og kraftig, med et robust brystparti, og en krop der gør den egner sig godt som en arbejdshest. Hesten har en skulder højde på 157cm til 168cm. Racen er blevet dokumenteret, helt tilbage til 1600-tallet. Hesten er ofte i en mørk brunlig farve, med en sort manke, og hale. Den er elegant, og har en pæn stram hud. Benene er smidige, og lange. 

Brug af cruzado heste i dag

Cruzado heste er særligt gode til ridning, og mange bliver benyttet til at fragte mennesker frem, og tilbage. Spanske heste er ofte grålige i farven. Hesten har en kompakt krop, en stærk tyk hals, og er utrolig elegant i dens udseende, hvilket blandt andet skyldes deres fine stramme hud, som er blød. Deres manke er lang og pæn. Spanske heste er kendt for deres gang, som er ædel og fin. Spanske heste bliver ofte benyttet til shows, og konkurrencer hvor man har brug for en stærk ridehest, der er hurtig og smidig.