FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dartmoor til salg

Går du med tankerne om at skal anskaffe dig en pony af racen Dartmoor? Det kan være svært at finde hesten fordi den er sjælden derfor ser man ikke tit hesteracen til salg i Danmark. Kig nedenunder her og se alle vores salgsannoncer. I bunden af siden har vi indsamlet alt nødvendig viden som gør dig klogere på hesten, endvidere har vi også et leksikon hvor du kan se karaktertræk og mange andre ting.

Læs mere i vores leksikon om racen Dartmoor.

Køb dartmoor

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den blide og fantastiske Dartmoor pony

Dartmoor ponyer har deres oprindelse i Devon i England, og her har ponyerne lever i århundreder. I dag lever de både frit i området, men også hos familier, på rideskoler, og mange andre steder. Disse ponyer er særdeles hårdføre og har fantastisk udholdenhed, hvilket er med til at sikre deres overlevelse på heden under ekstreme vejrforhold. Dette er også med til at give dem muligheden for at bo forskellige steder rundt i verdenen, på gårde, rideskoler eller lignende.


Denne ponyracer er kendt for at være blide og venlige væsner, som er velegnet til at blive redet af børn, uanset alder. Deres rolige og fornuftige natur gør dem til nogle fantastiske partnere, og giver rytteren en god, komfortabel og sikker oplevelse. Udover at ponyerne er fantastiske for børn at ride på, så kan de også blive redet af mindre voksne, dog skal man være opmærksom på denne ponyraces mindre bygning. 

Ponyer af denne race bliver normalt ikke mere end 127 cm høje, hvilket gør at der er en begrænsning på hvem der kan ride på dem. Selvom disse ponyer er kendt for deres stærke og hårdføre bygning, skal man stadig passe på at man ikke ødelægger ponyens ryg.

 

En sjælden ponyrace

Racen er i de seneste år blevet mere og mere velkendt verdenen omkring, og der er begyndt at være avlere af racen andre steder i verdenen. Dette er med til at bestanden af denne skønne ponyrace bliver forøget. Den typeægte Dartmoor pony er i de sidste år blevet anerkendt som en sjælden race. Ponyracens historie har ledt til dette punkt, hvor denne race er blevet sjælden.


Igennem tiden har denne ponyrace været brugt til mange forskellige ting. Den har hjulpet mennesker på alsidige måder, og har været en fantastisk partner. I middelalderen blev ponyerne brugt til at flytte tunge læs tinmalm fra minerne, den blev brugt som kører-pony. Efter disse miner lukkede ned, blev mange af ponyerne igen sat fri. I 1900 til 1960’erne blev ponyerne opdrættet i Dartmoor Prison med formålet at blive brugt af vagter til at eskortere fanger. Desværre gik det hårdt udover racen under anden verdenskrig, hvor Dartmoor området blev brugt øvelsesterræn af både engelske og amerikanske soldater. Dette første til at mange af disse ponyer mistede deres liv, og dette har spillet en stor rolle i at gøre denne ponyrace sjælden. 


Der er blevet etableret to forskellige ordninger med formålet at standse faldet af antallet af racen. Den første blev etableret i 1988, Dartmoor Pony Moorland Scheme, denne ordning administreres af Dartmoor Pony Society, og den er støttet af Dartmoor National Park. Den anden ordning blev etableret i 2004, Dartmoor Pony Preservation Scheme. Besætninger som deltager i denne ordning skal hvert år tilmelde en hoppe, så antallet af afkom kan forøges, i håbet om at denne ponyrace ikke uddør. Alle ponyer som er fritgående i området i dag, er ejet og beskyttet af Dartmoor Commoners.


Fantastisk og børnevenlig pony

Racen er en generelt flot og skøn ride pony. Denne ponyrace er kendt for at være robust bygget. Hovedet på denne ponyrace er mindre og ædelt, og står i kontrast til den mere kraftige krop. Halsen er muskuløs, den har kraftige, men små skuldre. Både ryg og bagpart på ponyen er muskuløse, og den er kendt for at have kraftig hårvækst på halen, og en kraftig man. Dette giver ponyen dens flotte og robuste udseende, og deres utroligt blide natur, gør dem til de fantastiske ponyer, som de er.

Derudover er denne ponyrace også kendt for at være fantastisk med børn. Dartmoor ponyen er utrolig børnevenlig, og tålmodig. Dette gør at børn af alle aldre kan ride på denne pony, og det gør der også til en fantastisk race for børn at lære at ride på. Denne pony kan også rides af voksne, hvis dette er en mindre voksen. Selvom dette er en muskuløs pony, så skal man stadig være opmærksom på deres lille størrelse.