FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Deutsches Reitpferd til salg

Navnet Deutsches Reitpferd, dækker ikke over 1 bestemt hesterace, men dækker i stedet over alle varmblodsheste, der er avlet i Tyskland. Racen dækker over alle disse forskellige hesteracer, Bayersk varmblod, Tysk sportshest, Hannoveraner, Holstener, Mecklenburg varmblod, Oldenburg, Rhensk varmblod, Mejerist hest, Trakehner, Westfalsk, Wurttemberg varmblod, Zweibrucken varmblod. Alle disse heste stammer fra Tyskland, og flere af racerne er populære mange steder, rundt om i verden, og er kendte som tyske kvalitets heste, der kommer fra professionelle avlere, der har forbedret racerne igennem mange generationer.

Læs mere i vores leksikon om racen Deutsches Reitpferd.

Køb deutsches reitpferd

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

Tyskland er i dag kendt for deres kvalitets rideheste, og har igennem historien avlet mange forskellige racer. Særligt omkring første 1 verdenskrig, var der travlt med at få avlet hesteracerne, da man ønskede en stor kraftig krigshest, som kunne hjælpe militæret i krigen. Her var der fokus på at skabe en ridehest der var modig, og selvsikker, den skulle have kraftige ben, og være så høj som muligt. I 1938 var der 1.5 millioner heste i Tyskland, og efter 2 verdenskrig, var dette tal faldet markant

 

Brug af den Deutsches Reitpferd

Alle heste af racen Deutsches Reitpferd kan benyttes, som en ridehest. Nogle racer er bedre til dressur, spring konkurrencer og andre er bedre til at trække vogne, og gå lange distancer med vægt på ryggen. Derfor er det vigtigt du undersøger, og overvejer hvilket formål du gerne vil bruge hesten til, og hvor tung rytterne kommer til at være. De fleste ponyracer er mest til børn, og unge mennesker, da de ikke kan klare den store vægt fra et fuldvoksne menneske, over længere tid, og du kan risikere at skade ponyen, ved at den for knæ problemer, og en dårlig ryg.

Det er også en god ide at undersøge racens historie, da det er stor forskel på hvornår man begyndte at avle racen. Kvalitets racer har ikke så ofte skader, og præstere bedre, dog er de også dyrere i anskaffelse, og kan være dyr at vedligeholde, da racer er meget forskellige, og nogle kræver mere pleje, og omsorg end andre. I 1990 havde men ikke brug for trækheste længere da maskiner, og andre produktionsmidler var opfundet, og nu fik hesten et nyt formål, helt op til 60% af alle heste i denne tid var sports heste, og ride heste, som blev benyttet til konkurrence og stævner.

Bønderne have ikke længere råd til heste, da man brugte pengene på maskiner og udstyr. Derfor begyndte heste at blive opfattet som en luksus vare, kun de rigeste havde råd til, hvor hesten før i tiden blev betragtet som hver mans eje, og et arbejdes dyr der hørte til på landet. Man besluttede sig for at lave en optælling af heste i slut 1960, og her var der kun 250 tusind heste i Tyskland. I 1982 var bestanden steget til 364 tusind heste.


Karakteristik

Formålet med avling af de Deutsches Reitpferd heste, er defineret af den tyske avlsforening, og lyder således: Formålet ved avling af hesteracerne, er at opnå en race der er ædel, stabil, pålidelig og sund. Det er vigtigt hesten er livlig, med energi og gå på mod. Man kigger særligt efter smidighed, og elegance, da det er vigtigt hesten kan bruges til ridning, og et hvert andet formål, med en saddel på ryggen.

Dermed skal hestens temperament være godt, og hesten skal have en rolig sindstilstand, hvor den har lyst til at lære nyt, og er nysgerrig og intelligent. Deutsches Reitpferd dækker også over disse racer, som ikke avles længere, da men er gået over til andre racer, med andre kvaliteter og egenskaber, af disse kan nævnes, Hessisk varmblod, Brandenburger Varmblod, Sachsen Anhalt varmblod, Saxon varmblod, og Thuringer varmblod.