FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Engelsk Varmblod til salg

Du finder her alt den information, du behøver, hvis du ønsker at blive klogere på hesteracen, Engelsk Varmblod. Det kan eksempelvis være ganske relevant i tilfælde af, at du overvejer at købe en hest af denne race. Det bedste du på forhånd kan gøre, er at opsøge alt den info, du overhovedet kan. På den måde bliver du klædt bedst muligt på og klar til din nye titel som hesteejer til en Engelsk Varmblod.

Læs mere i vores leksikon om racen Engelsk Varmblod.

Køb engelsk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvor stammer hesteracen fra?

Oprindeligt stammer den Engelske Varmblods race fra England - hvor navnet også kommer fra. Racen vurderes til at være flere tusind år gammel, og dens forhistorie strækker sig helt tilbage til dengang, hvor Romerne indtog Storbritannien. Dette skete kort efter, at Kristus blev født.

 

Hvilke fysiske kendetegn har en Engelsk Varmblod?

Der er forskellige fysiske kendetegn forbundet med racen afhængigt af hvilken type, der er tale om. Eksempelvis er sprinteren mere muskuløs, kraftig bygget med store knogler og har en kompakt krop. Derimod har Hacken en mere smidig krop og er lettere bygget. Fælles for begge er dog, at de begge har et aristokratisk hoved, hvor næseryggen løber lige.

Kigger du en Engelsk Varmblod i øjnene, vil du blive mødt af både smukke og intelligente øjne, som vurderes til at være store.


Selve kropsbygningen er som regel en lige ryg, der har et et godt leje til eksempelvis en sadel. Det kan blandt andet skyldes racens buede ribben. Hestens bene er ganske korte og er udstyret med runde hove, der kan have tendens til at være skøre. De kræver derfor en del pleje og opmærksomhed. Selve hestens pels er både elegant, flot og glat i dets udtryk. Under pelsens findes en tynd hud - huden er så tynd, at man gennem denne kan ane blodårerne.

I modsætning til andre hesteracer har en Engelsk Varmblod en både blød og fine man samt hale. Som regel bliver en Engelsk Varmblod mellem 144-176 centimeter. De klassiske farver er grå, mørk, lysere brun, fuks eller sort.


Hvilken personlighed har en Engelsk Varmblod?

En Engelsk Varmblod er en ganske livlig hesterace, som dagligt kræver både aktivering og motion. Racen foretrækker en aktiv livsstil og gerne i samspil med både andre heste eller med mennesker. En engelsk varmblods hest anses for at være en modig hest, så du kan derfor udfordre dens mod og udsætte den for forskellige prøvelser, således den føler sig stimuleret.

Hestens temperament beskrives flere steder som værende "opmærksomhed," og du kan derfor forvente en hest, der livligt iagttager sine omgivelser, og er på jagt overfor uvedkommende. Du kan de fleste steder læse nyttige informationer om netop den hest, du er interesseret i - og også finde ud af, hvilken forhistorie den har, dens familiære baggrund og dens stamtavle.


Hvad bruges en Engelsk Varmblod typisk til?

I hele verden er den Engelske Varmblod en populært valg, når der skal vælges rideheste. Det skyldes blandt andet også racens indstilling til at udføre arbejdsopgaver korrekt. Hesten anser opgaven ud fra et stolt perspektiv, hvor den med elegance ønsker at tjene sin ejer - og ikke mindst formålet med arbejdsopgaven.

Racen, Engelsk Varmblod, ses også i flere sammenhænge som en fremragende jagthest, og flere steder i verden har racen også indgået som en del af militæret. Derudover er fuldblodshesten en af de absolut bedste væddelægsheste, der overhovedet findes. Det betyder faktisk også, at racen er kendt for at være verdens hurtigste hest.