FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Exmoor til salg

En exmoor er en hesterace der stammer fra området omkring det sydvestlige England ved samme navn. Den har mere eller mindre udviklet sig selv i de små bjerglignende områder, hvor mangel på mad har været et velkendt faktum, særligt om vinteren og hvor der skulle gås lange afstande dagligt for at overleve. Det er derfor en robust og hårdfør pony, der er avlet til at være en velkendt børnehest, der elsker at hygge sammen med hele familien.

Læs mere i vores leksikon om racen Exmoor.

Køb exmoor

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den ældste mountain og moreland

I tidernes morgen ville man kun kunne se exmoor ponyerne når man vendte synet ud over det engelske landskab. Det er den ældste af de britiske hesteracer, også kaldet mountain og moreland race, og selv den dag i dag kan man stadig finde vilde eksemplarer i det fri, der går omkring og nedgnaver sletterne.

Det menes at exmoor ponyerne har eksisteret siden den seneste istid, hvor de har kunne overleve de kolde temperaturer og har isoleret sig i moseområder. Den tidligere exmoor pony har stort set ikke ændret sig i udseende siden den opstod og det er også dette udseende man forsøger at bibeholde i den moderne hesteavl.

Fakta og racebeskrivelse

Type: lille og robust pony med stor udholdenhed

▪ Exmoor-hedelandet i de sydvestlige England

▪ Anvendelse: Allround ride- og kørepony samt familiehest

▪ Eksteriørbeskrivelse: Til trods for den lille robuste og krop, har en exmoor pony et ædelt hoved, ligesom det kendes fra de andre mountain and moreland ponyer. Der er en bred pande og store udtryksfulde øjne, der gerne ses med mørke markeringer omkring. Næseborene er store som det kendes fra ponyracer og aflange, ligesom ørerne, der ligeledes er velstillede og proportioneret korrekt med hovedet. Med en kort og kraftig hals, har exmoorponyen en mindre markeret skulder. Hele kroppen er kort og kompakt med kvadratiske proportioner der er stillet på anatomisk korrekte ben med små solide og sunde hove. Pels, pandelok, man og hale er kraftigt påsat.

▪ Pels: En af de særlige kendetegn ved exmoor ponyen er dens evne til at sætte en kraftig og vandafvisende pels om vinteren med rigelige mængder underuld, således at den ikke kommer til at fryse i de kolde måneder. Yderligere danner den som en af de eneste hesteraser en sne-slidsk, der består af små strittende hår over haleroden. Dette fænomen finder kun sted om vinteren og altså noget der fældes af sammen med vinterpelsen. Formålet med den lille ekstra mængde korte hår over haleroden er, at sne lettere skal glide af.

▪ Farve: Vildtfarvet. Sort til sortbrun grundfarve på hele kroppen. Her er pelsen lysere og kan være helt hvid omkring mulen øj øjnene. Der accepteres ikke aftegn eller afvigelser fra vildtfarven.

▪ Størrelse: 115 cm og op til omkring 125 cm i stang.


Temperament

Exmoor ponyen er af roligt gemyt. Den er intelligent og venlig og utrolig loyal, hvilket gør det til en elsket familie pony. Det er nemlig ikke kun de små størrelser som den lille pony kan bære. Den robuste krop kan fint tage en mindre voksenvægt på ryggen. Exmoor ponyen er kendt for at være lynhurtig til at lære nye tricks og derfor også meget velegnet som håndhest.


Exmoor ponyer bliver brugt til naturpleje i Danmark

I Danmark er der de seneste år kommet et stort fokus på naturlig naturpleje og anvendelsen af større græssere på arealerne rundt omkring i det danske land. Her er der brug for et dyr der kan klare sig ude hele året rundt, som er hårdføre og har gode egenskaber til at oplagre energi der kan anvendes om vinteren, når der eventuelt kan opstå fødemangel. Her er exmoor ponyen også helt ideel og hvis du ser at der er "vilde" heste i de danske landskab, så er det ed stor sikkerhed lige præcis disse exmoor ponyer der er tale om.