FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Falabella til salg

Denne hesterace er ikke bare én af verdens mindste heste – det er faktisk den mindste. Den bliver normalt kun mellem 65-75 centimeter høj og bruges af den grund faktisk ikke som ridehest. Det er vigtigt at huske på, at racen ikke er en pony på trods af sin højde. Det er i stedet en minihest, som kan blive helt op til 40 år gammel.

Læs mere i vores leksikon om racen Falabella.

Køb falabella

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Racens oprindelse

Racen stammer originalt fra Argentina, men kan den dag i dag findes i hele verden. Især i USA bruges den som kæledyr. Man kan spore dens oprindelse meget præcist. Den blev opdrættet på en ranch lige udenfor Buenos. Den er faktisk navngivet efter den familie, som opdrættede den. På trods af denne viden har det ikke været muligt at finde ud af præcis hvordan, at racen blev skabt. Nogle mener, at det er en blanding af en Shetlandspony og en lille hingst, som led af ”dværgsyge”. Historien er, at familien Falabella valgte at opdrætte disse små heste, så deres døtre havde små hest at ride på.

 

Racens temperament og egenskaber

Falabellaen er en varmblodshest. Gennem årene er racens fysiske styrke blevet svækket en del. Den er generelt meget spinkel, og det kan blandt andet forklares med, at den kun har 17 ryghvirvler – altså en mindre end andre hesteracer. Derfor har den også færre ribben. På trods af dette kan den altså sagtens bruges som trækhest. De fleste holder dog racen som kæledyr.


Racen har et meget mildt temperament. Den er blid, tålmodig men også ganske modig. Det betyder, at man roligt kan lade børn passe den lille hest. Det er god øvelse, og det kan være meget hyggeligt at gå og passe sådan en lille hest. Da racen også er meget intelligent, kan man lære den rigtig mange forskellige tricks.


En sjælden men elsket hest

Da Falabellaen stammer fra en enkelt gård i Argentina og kun går 100 år tilbage, er det en ret sjælden race. Der findes kun et par tusind i hele verden. Langt de fleste findes stadig i Argentina, men den er altså udbredt i hele verden. Der findes som sagt især mange i USA. Stambogen er lukket, hvilket betyder, at heste kun kan blive en del af racen via en DNA test. Hver hest har et identifikationsnummer. Har hesten ikke et identifikationsnummer, er den formentligt ikke en 100% ren Falabella. Der findes mange heste, som minder om racen. Det kan være blandingsheste eller andre miniature racer. Man skal være opmærksom og påpasselig, hvis man ønsker at købe en ren Falabella.


Måske miniaturehesten stammer fra Arabien

Mange mener, at Falabellaen stammer fra en araberhest. Dens udseende minder nemlig rigtig meget om en Arabers udseende. Den er som sagt meget spinkel – spinkel på en elegant måde. Hovedet er småt og fint. Manen er meget glat og skal helst holdes kort. Pelsen kan variere rigtig meget i farve. Det kan for eksempel være sort, plettet eller brun. Pelsen er rigtig fin. Den er både blød og blank.


Falabella Miniature Horse Association

Racen er meget sjælden og eftertragtet, og det skyldes blandt andet Falabella Miniature Horse Association. Det er nemlig den organisation, som tjekker om, en hest kan godkendes som Falabella. Organisation blev skabt tilbage i 1973 af Stuart Ericson og Anthony Garrullo. De valgte at oprette foreningen, da de selv havde købt en stor gruppe heste af racen. De blev købt direkte fra familien Falabella, og der var altså ingen tvivl om, at de var helt rene. Racen bliver tit avlet med andre miniatureheste. Det var vigtigt for Ericson og Garrullo, at man nemt kunne tjekke om en miniaturehest var en ægte Falabella eller bare en anden race.