FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Fell pony til salg

Oprindeligt blev Fell ponyen avlet til at være en arbejdshest, der blev anvendt i det engelske landbrug samt som pakdyr i Northumberlands blyminer. I dag findes der kun 6.000 ponyer af racen verden over. Derfor bliver den af mange også anset som værende truet, hvilket er en skam. Det er nemlig en race, der udmærker sig ved at være udholdende, godmodig og stærk. Derfor er det også en fantastisk børnepony, der med sin stærke ryg kan give en ridetur til hele familien.

Læs mere i vores leksikon om racen Fell Pony.

Køb fell pony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Et håndfør pony

Gennem tiderne har Fell ponyen været vant til at arbejde hårdt. Mod slutningen af 1800-tallet transporterede racen blymalm ud til de engelske havnebyer. Derfor var det heller ikke usædvanligt, at en pony bar op til 120 kg på strækninger, der var op til 50-60 km. Derfor menes det at være én af de mest hårdføre ponyer, der findes.


Ponyversionen af frieseren

En Fell ponyen formodes at nedstamme fra de frisere, som romerne indførte i England i sin tid. I hvert fald beskriver forfatteren Gervase Markham i det 17. århundrede en hesterace, der kaldes for Gallowayheste. Hans beskrivelse af den smukke hesterace harmonerer med vores opfattelse af den nuværende Fell pony.

Fakta og beskrivelse

 

Type: Koldblodspony

▪ Oprindelse: Westmoreland og Cumberland, England

▪ Anvendelse: Ridepony, særligt velegnet til lange ture

▪ Eksteriørbeskrivelse: En Fell pony har et lille og tørt hoved med et par små og velansatte ører. Racens skulder er både fast og skrå. Ponyen har en muskuløs krop med et bredt bryst og nogle stærke lænder. Derudover er bagparten både stærk og hældende. Ponyen har en rig og kraftig man og hale, hvor halen er højt og fri ansat. Racen har stærke ben

▪ Farve: Primært sort. Dog kan racen også være mørkebrun og gråskimlet. En stjerne eller lidt på, eller under, koden er godkendt. Det er røde, plettede og brogede ponyer til gengæld ikke

▪ Størrelse: Ponyen skal være under 142,2 cm i stangmål for at blive godkendt i avlsforbundet


Temperament

Racen er kendt for at være både livlig og energisk med et roligt sind. Derfor er det også en oplagt pony til børn. Racen kan faktisk også anvendes af voksne, da den med sin stærke ryg kan bære op til 90 kg. Ponyen er også kendt for sin høje grad af udholdenhed, der gør den særligt velegnet til længere distancer og turridning. Derudover kan den også anvendes til alle ridediscipliner, hvor den altid vil være en trofast makker på ridebanerne.

Racen har en frisk og taktfast skridt. Traven er ligesådan også taktfast med en god hase- og knæaktion. Ponyen har et godt afskub bagfra, der hjælper den med at få bagbenene godt ind under sig. Det er netop denne egenskab, der er med til at give ponyen sin gode fremaddrift og fantastisk udholdenhed.

 

Fell pony i dag

I dag er Fell-ponyen desværre truede. Der findes nemlig kun 6.000 ponyer af denne race på verdensplan. Det er ærgerligt, fordi det er en meget alsidig pony med et godt temperament, der kan anvendes til et væld af forskellige aktiviteter. I Danmark findes der mellem 200 til 250 af ponyerne. Derfor er de også et sjældent, om end meget smukt, syn. I Danmark findes der den danske Fell Pony Forening, der gør et stort arbejde for at kunne fremme racen i Danmark. Blandt andet har de, før Brexit, hentet flere ponyer hjem til Danmark fra England.