FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Forædlet Lipizzaner til salg

Lipizzaneren er en hest, der mest af alt er blevet kendt som hesten fra ”Den Spanske Rideskole”. Det var en rideskole i Wien, der blev etableret i år 1735. Her havde rideskolen til formål at uddanne unge adelsmænd i såkaldt ”ridekunst”. Det var en årelang træning, hvor rytterne lærte at få den forædlet lipizzaner til at udføre både smukke og avancerede øvelser, der også er kendt som ”Den Høje Skole”. Derfor er denne race også kendt for dens smukke udførelse af blandt andet passage, croupade, changement á tempo og kapriol.

Læs mere i vores leksikon om racen Forædlet Lipizzaner.

Køb forædlet lipizzaner

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Fra byen Lipica

Racens historie kan dateres til 1500-tallet. Da maurerne besatte Spanien, blev førsteklasses arabisk blod blandet med Spaniens atletiske heste. Resultatet blev den spanske hest. Da interessen for ridning steg under renæssancen, blev den spanske hest anset som den bedste hest. Omkring 1562 tog Maximillian II den spanske hest med til Østrig.

Her grundlagde han stutteriet Kladrub. Cirka 15 år senere grundlagde hans bror også et stutteri i byen Lipica. Det er herfra, at lipizzaneren har fået sit navn. Forskellen på de to stutterier var, at Kladruber-stutteriet fremavlede tunge køreheste, hvorimod Lipizza-stutteriet fremavlede den forædlet lipizzaner, der kunne bruges til ridesport.

Fakta og beskrivelse

Type: Let

▪ Oprindelse: Lipica i Slovenien

▪ Anvendelse: Ridesport, primært som dressurhest på den Spanske Rideskole

 

▪ Eksteriørbeskrivelse: Den forædlet lipizzaner har et hoved af mellemstørrelse med store, opmærksomme øjne og vide næsebor. Racens hals er kraftig samt både velrejst og høj ansat. Dens skuldre er let stejle. Derudover har racen et bredt bryst, en lang ryg samt et muskuløs kryds. Racens ben er både korte og stærke, hvor hovene er små og hårde. Både manen og halen er fine og silkeagtige

▪ Farve: Primært gråskimmel. Racen bliver for det meste født som sort, hvorefter den bliver gråskimmel og herefter gråhvid. Nogle af hestene bliver dog også brune, sorte, røde eller rødskimmel

▪ Størrelse: 150 til 160 cm i stangmål


Temperament

Den forædlet lipizzaner er kendt for at være energisk med en høj intelligent. Racen er dog også meget afbalanceret. Det er netop disse egenskaber, der gør racen nemt at arbejde med, så den kan lære de avancerede øvelser, som Den Spanske Rideskole kræver. En forædlet lipizzaner har en regelmæssig bevægelse, der er karakteriseret ved at være taktfast, elegant og fremadgribende. Racen er kendt for sit gode afskub samt sine høje forbensløft.


Forædlet lipizzaner i dag

I dag bliver racen fortsat anvendt på Den Spanske Rideskole. De tager ofte på turné, hvor de laver opvisninger med hestene. Her fremviser de hestenes mange fantastiske øvelser og egenskaber i nogle spektakulære shows. Derudover bliver racen også anvendt til de engelske ridediscipliner, navnlig dressur. Ligesådan egner racen sig også stadig rigtigt godt til kørsel, da den er stærk og kompakt. Selve racen er relativt sjælden sammenlignet med andre racer. Det er nemlig blevet estimeret, at der kun findes 11.602 renracede lipizzanere på verdensplan.