FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Frederiksborg til salg

En frederiksborger bliver også kaldt for kongehesten eller dem royale danske hest da det er en race der er blevet grundlagt og registreret første gang af Kong Christian den 2. Navnet har hestene fået, da de bedste heste blev samlet til avl på Frederiksborg slot. Det var ikke kun i Danmark at de smukke røde frederiksborgere var interessante. Der var stor efterspørgsel på den royale hest i hele Europa og det var denne efterspørgsel der gjorde det muligt at udbrede racen udenfor landets grænser.

Læs mere i vores leksikon om racen Frederiksborg.

Køb frederiksborg

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Målrettet avl til kørebrug

Frederiksborgeren har været avlet til at skulle være kørehest, samtidig med at det skulle være muligt at drage i krig på de store, elegante væsner. Det var de fineste af slagsen der kom ud af stalden på Frederiksborg slot, der anses for at være de mest fornemme køreheste i Europa og en kæmpe stor eksportvare. I takt med at der blev større interesse for avlen af andre racer, besluttede man for at gøre avlen af Frederiksborghesten mere målrettet, således at de alle havde samme form, størrelse, farve og aftegn og kunne se sig bedst ud når de var samlet. I dag findes frederiksborgeren i flere forskellige farver, men fuks er mest almindelig.

Fakta og racebeskrivelse

â–ª Type: oprindeligt kørehest af kraftig type, men med alsidige egenskaber som ridehest

â–ª Oprindelse: Danmark via kongerne gennem tiden, senere som følge af frederiksborgerens positive indflydelse på det danske landbrug

â–ª Anvendelse: Allround med eminente egenskaber til kørsel og dressur.

â–ª Eksteriørbeskrivelse: hovedet er elegant markeret og udtryksfuldt. Der er påsiddende velstillede ører. Halsen er middellang og velrejst og skal være harmonisk sammensat med resten af kroppen. En god robust skulder med markeret manke skal være i harmoni med en længere, muskuløs ryg og lænd. Der ønskes et let afrundet kryds, uden for stejl en hældning. Lange ben skal være fjedrende i bevægelse og med markerede tørre koder. Bevægelsen skal være både rummelig, elastisk og med store skridt over spor.

â–ª Størrelse: Ideelt 160-169 cm i stang

â–ª Farver: alle farver, med undtagelse af broget, anerkendes i avlsforeningen. Ligeledes er markeringer og aftegninger godkendte.


Temperament

Den store frederiksborger er godheden selv. Når man som kørehest skal vente tålmodigt på at passagererne stiger ombord eller skal vente på at blive hægtet af, så kræver det en ganske stor portion ro og samarbejdsvilje. Det er lige præcis disse egenskaber der er ført videre i avlen og er velkendt hos racen. Samtidig er det en hest med stort potentiale indenfor ridning og sportsstævner, hvor den viser velvilje og lærenemme egenskaber. Trods den store ro som heste af racen er kendt for, så har den også evnen til at være energisk når det gælder.


Frederiksborger har givet gener videre til andre racer

Heste af racen var populære i Danmark og i Europa og anses for at være en af de fineste af slagsen. Derfor er et heller ikke utænkeligt, at historien om, at hingste af denne race fra Danmark skulle være stamfader til flere racer med oprindelse i udlandet. Blandt andet Orlow traveren, lipizzaneren og knabstrupperen der også en dansk fremavlet race.


En god forædler til dressur

Når der skal gås høje dressurklasser, så er der et ønske om luftige og ædle gangere på banen. Derfor ses det, som med mere eller mindre alle andre rideprægede hesteracer, at frederiksborgeren bliver forædlet i forhold til at målrette anvendelsen på dressurbanen. Her klarer de fine og elegante heste sig dog også godt og har stået øverst på skamlen til flere internationale mesterskaber.