FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Fuldblod til salg

Fuldblod er nok én af de mest kendte hesteracer i hele verden. Det er nemlig den race, som du kan se galoppere på væddeløbsbaner verden over. Det er bestemt ikke nogen tilfældighed. Siden år 1791, hvor de første fuldblodsheste ankom til England, har avlere bevidst anvendt de fineste hopper og hingste til at fremavle en race, der er uovertruffen på galopbanen. Her blev The General Stud Book etableret, som stadig bliver udgivet i dag. Det er en stambog over alle fuldblodsheste i England. Du kan desuden også altid kende en ren fuldblod på dens navn. Alle fuldblodsheste har nemlig et XX efter deres navn for at markere, at de er renracede.

Læs mere i vores leksikon om racen Fuldblod.

Køb fuldblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Brugt til forædling af flere racer

Det er dog ikke kun galop, som racen bliver anvendt til. Gennem tiden er den også blevet brugt til at forfine mange andre hesteracer. Faktisk kan du finde fuldblod i stort alle moderne racer inden for ridesporten.

Overordnet findes der to typer af fuldblodsheste. Den mest almindelige er den race, der bliver anvendt til korte distanceløb uden forhindringer. Den anden er den, der bliver anvendt til hurdleløb og steeplechase. Denne type ses dog sjældent i Danmark.

Fakta og beskrivelse

Type: Let

▪ Oprindelse: England

▪ Anvendelse: Primært væddeløb og springning. Derudover anvendes racen flittigt til at forædle andre hesteracer

▪ Eksteriørbeskrivelse: Meget muskuløs med en bred vinkel mellem hofte- og lårben. Selve lårbenet er langt. Racen har et ædelt udseende med slanke lemmer og stærke ben

▪ Farve: Alle rene farver er godkendte

▪ Størrelse: Mellem 160 – 168 cm i stangmål. Tidligere har racen haft en gennemsnitshøjde på kun 142 cm i stangmål


Temperament

En fuldblodshest er både modig og livlig. Derudover racen også kendt for at være både opmærksom og venlig. Racen er dog kendt for et mere sensitivt temperament, hvilket formodes at være nødvendigt for at den kan præstere optimalt på væddeløbsbanerne. Racen er kendt for at have en stor styrke og smidighed, der gør den i stand til at løbe hurtigt over længere distancer. Ligesådan er racen også god til manøvre under høje hastigheder. På en væddeløbsbane er det derfor heller ikke usædvanligt, at en fuldblod løber op til 50-60 km/t.


Racen i dag

I dag bliver racen fortsat anvendt som væddeløbshest. Derudover finder du også fuldblod i stort set alle hesteracer, der anvendes inden for ridesporten. Derfor er det nok heller ikke nogen overraskelse, at racen er én af de mest udbredte hesteracer i hele verden. Der eksisterer allerede millioner af fuldblodsheste på verdensplan og årligt bliver der cirka født yderligere 100.000 føl af racen. Derfor er det helt sikkert også en hesterace, som vi vil have i mange år fremadrettet.


Tre hingste udgør hele grundstammen

Racen er muligvis den mest veldokumenteret af alle hesteracer. Derfor ved man også, at alle fuldblodsheste kan spores tilbage til én af disse tre arabiske hingste:

▪ Darley Arabian

▪ Godolphin Arabian

▪ Byerly Turk


Naturlig bedækning

Fuldblodshesten er nok den eneste race hvor det kræves at hopperne bedækkes på den naturlige måde. Det er der meget strenge regler om. Der anvendes ikke kunstig inseminering i fuldblods avlen.