FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Gidran til salg

En Gidran hest er desværre i dag, blevet en sjælden race, der er svær at finde rundt om i verden. I dag finder man de fleste i Ungarn, hvilket også er her hesten originalt stammer fra. Racen forventes dog ikke umiddelbart at uddø, da den er genetisk stærk, med gode avlings kvaliteter, der gør man let kan få racen op på sikre tal igen. Hesten er omfattet en stambog, hvor der er stærke krav til hvilke heste der kvalificerer sig, til at blive avlet, der skal være dokumentation på hesten 4 generationer tilbage, ellers er hesten ugyldig som et avlsdyr.

Læs mere i vores leksikon om racen Gidran.

Køb gidran

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

Hesten stammer fra Ungarn i år 1816, de krydsede arabisk blod med tyrkisk blod, og spansk blod, for at skabe Gidran hesten, som vi kender den i dag, senere i historien brugte man hesteracen Shagya Arabian, til at tilføje noget elegance, og ædelhed. I år 2000 er racen truet, da der kun er 200 heste tilbage rundt om i verden. På grund af det lave antal af heste, er der heller ikke særlig meget information at finde omkring racen, der den er sjælden, og ikke mange mennesker verden over har haft en Gidran.

 

Brug af hesten

Hesteracen har været populær, til at avle andre racer, Gidran hesten har derfor haft indflydelse på tjekkisk varmblod, østrigsk varmblod, ungarsk varmblod, Malapolski, Nonius Pleven, og også haft en indflydelse på den ukrainske hest, som den var med til at skabe, ved brug af kryds avling. Hesten er god til dressur, og spring, og kan klare at gå lange distancer med vægt på ryggen.

En Gidran er en god familie hest, da dens temperament, og humør gør den passer godt ind, og er rolig, og venlig overfor de små i familien. Hesten er social, og kan let stå i en fold med andre heste, uden der kommer nogle problemer. Hesten er ofte i en mørkebrun farve, med hvide spots på benene, og på ryggen. Men den kommer i flere forskellige variationer, den kan også være mørke sort, med hvide spots rundt om på kroppen.


Karakteristik

Gidrans højde er mellem 160 til 173 cm, hesten er særligt kendt for dens kondition, da den er ekstremt hurtig, med masser af udholdenhed, og energi til at vinde en konkurrence. Derudover er hesten elegant og smidig, med masser af selvsikkerhed, og mod til at klare udfordringer. Hesten er også nysgerrig, og har lyst til at lære nye ting. Hovedet er smalt, og panden er bred, med en stram glat hud. Ørene er ligeledes små, og stritter op i luften, ryggen er lang, og smidig med stærke knogler, der kan klare at bære en tung rytter.

Hesten er stærk, og med mange muskler, den er bygget til at trække og udføre opgaver. Derfor har den kraftige ben, der står fast i jorden med et stærkt greb. Mange ejere har særligt lagt mærke til de store flotte øjne en Gidran har, og beskriver dem som et særligt kendetegn, ved denne race. Hesten er sød og venlig, samtidig med den har et roligt temperament.

Dette bidrager til en god hest, der er let at træne, og som lytter efter hvad ejeren siger, dette er især nødvendigt når der er avlet araber blod ind, de disse heste ofte er meget vilde, og svære at kontrollere, og bliver hurtigere hidsige og ulydige.