FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Gotlandsruss til salg

Den perfekte hest til børn og unge er den svensk pony Gotlandsruss. Det er en af de mindste ponyer som har den største energi, og driv kraft. Mange vælger denne race pga. dens gode egenskaber til arrangementer og stævner. Hvis du leder efter en præmie pony der kan levere gode resultater, er det helt sikkert værd at kigge nærmere på racen Gotlandsruss.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Gotlandsruss.

Køb gotlandsruss

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og forskelligt brug af ponyen

Gotlandsruss historie går over 5000 år tilbage i tiden. Helt tilbage i stenalderen var der vilde heste der løb rundt for sig selv, i gotlandske skove som var naturlige og vilde uden menneskelig beboelse. Hesten er en varmblodshest, som er kendetegnet ved at være en arbejdes hest, som er brugt til at udføre arbejde. Man mener at de for mange tusinde år siden, er kommet fra Europa, og selv er vandret over grænsen, da de har ledt efter føde. I denne tid havde man ikke tæmmet den vilde hest endnu, og jagede dén af andre grunde, for at få kød, knogler og pels. Mennesket blev ved med at fordoble populationen, og mere føde var nødvendigt for at kunne blive ved med at vækste befolkningen. Derfor var der stor brug for mere landbrugsareal, og en måde at få dette på var ved at fælde skovene.

Det var her hestene opholdt sig meget af tiden, og hestenes areal forsvandt samtidig med de blev fanget. Det skyldtes der var brug for arbejdskraft i det stigende landbrug. Derfor blev hesten vænnet til mennesker, og sat i arbejde for at gøre produktionen mere effektiv, og tage det nedslidende arbejde fra mennesker som ikke kan holde til det i længden. Det var typisk slæbe arbejde hesten udførte. Hesten blev i 1800 tallet opfattet som et skadedyr, og blev jagtet kun for at slå dem ihjel, da bønderne havde det problem at hestene ødelægge deres afgrøder, og strejfede frit rundt på deres marker.


Kropsbygning og karakteristik

Gotlandsruss er er som navnet indikerer en svensk heste race, som er populær i Sverige som væddeløbs pony. Dette skyldes den er på trods af sin størrelse er meget stærk, og har et kraftigt afsæt. Hesten har god kondi og holder den høje fart længe, modsat mange andre racer på samme størrelse. Ponyen har utrolig meget energi og gåpåmod. Derfor kan den benyttes til mange forskellige arrangementer, og er et populært valg inden for ponyer.

Det er et oplagt valg til børn og mindre personer da ponyen er mindre i størrelsen, kan den ikke klare tunge mennesker eller at voksne rider på den, dette vil skade ryggen over længere tid, da hesten ikke er bygget kraftigt. Hesten har ofte en lysebrun farve med hvide fremtoninger i pelsen. Hesten har en meget lige kropsbygning, med en hale der ofte hænger lavt nede ved jorden. Selvom den bruges i dag til sport og arrangementer, så har den en historie som landbrugshest, og derfor bliver den kategoriseret som en varmblodet hest.


Fremavl af den svenske pony Gotlandsruss

Den svenske pony Gotlandsruss var oprindeligt en arbejdshest, der blev brugt igennem landbruget, men i 1950 skete der en forandring. Vi var nu begyndt at bruge maskiner og andre opfindelser, så hesten var ikke nødvendig på samme måde i landbruget længere, samtidig var der nu sket en ændring i samfundet hvor vi havde overskud og tid til at afholde pony sports arrangementer, hvor man deltager i konkurrencer og væde løb.