FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hannoveraner til salg

Den vesttyske varmblodshest Hannoveraner er en ædel hesterace velkendt for dens elegante bevægelser og livlige personlighed. Den smukke hest stammer fra den tyske by Hannover, hvor den over 400 år siden kom til verden. I dag er den en af verdens mest velkendte og velbrugte hesteracer inden for mange forskellige former for ridning og sport. Hannoveraneren er nemlig en ukronet konge, når det kommer til konkurrenceridning.

Læs mere i vores leksikon om racen Hannoveraner.

Køb hannoveraner

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En sportsstjerne blandt hesteracer

Hannoveraneren tog verden med storm, da racen blev grundlagt i Tyskland for flere 100 år siden. Den elegante og stærke hestekrop med de lange præcisionstærke ben blev hurtig en stjerne på hestenes sportsscene. Hesteracens høje statur, høje intelligens og livlige personlighed gør den ideel til konkurrenceridning, hvor den i flere år har vundet den ene guldmedalje efter den anden. Både til dressur, springridning og hesteshows har hannoveraneren taget verden med storm. Uanset om det kommer til præcisions skridt, svævende travgang eller kraftfuld galop, så er den en sand vinder.


Et resultat af blomstrende hestearvl

Lige som mange andre kendte hesteracer i vores moderne verden, er hannoveraneren et resultat af Europas vilde hestearvl, som for alvor blomstrede mellem 17- og 1800 tallet. Hesteracen  er en blanding af fuldblod og koldblodsheste, hvor den blandt andet blev krydset med trakehner og araber racen. Formålet med krydsarvlen var at fremarvle en varmblodhest med masser af styrke og udholdenhed, som kunne bruges til både landbrugsarbejde og i krige.

Da hannoveraneren gjorde sit debut, fandt man hurtig ud af, at racen udgjorde den perfekte ridehest, som besad både modighed, rytmisk bevægelse og masser af energi. Den kommer i alle rene farver - både fuks, brun, sort eller skimmel. Mest velkendt er den mørkebrune slags, som af og til har hvide aftegninger ved anklerne eller i panden.


Den stærke races mange egenskaber

Det kræver blot et enkelt kig på den ædle hesterace for at kunne genkende dens råstyrke og dygtighed på ridebanen. Dens kropsbygning kombineret med dens intelligente sind gør, at den kan mestre alle former for gangarter. Derfor er det fortsat en af de mest populære heste at benytte inden for konkurrenceridning.

Det tager ikke en hannoveraner lang tid at indlære de forskellige gangformer på banen. Racen er lydig, lærenem og samarbejdsvillig og så elsker den masser af interaktion og kontakt med mennesker. De stærke symmetriske ben rammer jorden med koordineret præcision, selvom hesten er i fuld galop. Derudover er hesten en særlig dygtig springer grundet dens muskuløse og smidige kropsform, hvilket gør, at den springer let og yndefuldt med stor præcision.


Hannoveraneren er en venlig kæmpe

Ved første øjekast kan en hannoveraner se både stor og intimiderende ud. Med en højde der kan nå op på de 175 cm. samt en tung og muskuløs hestekrop, så står den som en af de større hesterace. Men lad dig ikke narre, for en hannoveraner er lige så venlig og godsindet, som dagen er lang. Dens store udtryksfulde hovede har et par dybe brune øjne, som udstråler masser af ro og nysgerrighed. Den er en velsindet og elskværdig kæmpe, som er både nem og behagelig at interagere med.


En sportsglad hesterace

Hannoveraneren er som bygget til sportsbanen. Der er masser af energi, rideduelighed og roligt temperament hos denne hest. Grundet hestens velproportionerede krop er den også en behagelig ridehest, hvor man sidder behageligt på den brede muskuløse ryg. Dens præcisionsvillighed, kombineret med den samerbejdsdygtige personlighed, gør den til en fremragende hest på sportsbanen. En hannoveraner elsker samtidig masser af fart, action og udfordringer. Det udvikler og udfordrer hestens intelligens og udholdenhed at give den masser af gas på ridebanen. Derfor er denne tyske hesterace en favorit blandt rigtig mange hesteelskere verden over.