FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hollandsk Sportspony til salg

Søger du en ny hest eller pony? Gå på jagt efter netop den hesterace du leder efter i vores store udvalg. Her på siden finder du både salgsannoncer indenfor Hollandsk-Sportspony men også yderlig information om racen som gør dig klogere på hesten og giver dig overblik omkring dette er en hest for dig.

Læs mere i vores leksikon om racen Hollandsk Sportspony.

Køb hollandsk sportspony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hollandsk Sportspony - en skøn pony til spring og dressur

Når det kommer til ponyracen Hollandsk Sportspony, så er der ikke mange informationer. Dette er ikke en race, som er blandt de mest populære, men dette betyder dog ikke, at disse ponyer ikke er fantastiske. Hollandsk Sportspony er mindre ponyer og har en mere spinkel kropsbygning, hvilket betyder, at denne ponyrace kun kan bruges af mindre ryttere og børn.

Dette er også noget af det, der gør, at denne pony ikke har opnået så meget popularitet som mange andre pony- og hesteracer. Selvom denne ponyrace er mindre, og den  kun kan bruges af mindre ryttere og børn, så er disse ponyer velegnet til både spring og dressur. Deres kropsbygning, selvom spinkel, er stærke og de har en sund muskulatur, hvilket gør, at de klarer sig godt i spring. Derudover er Hollandsk Sportspony en blid og lydig pony, og deres spinkle kropsbygning tillader mere smidighed i deres bevægelser, hvilket gør dem til nogle fantastiske dressurponyer. 


En pony velegnet til mindre ryttere

Det, at være en mindre pony, kommer også med nogle negative bivirkninger. Når ejere eller ryttere leder efter en partner, leder de oftest efter en større pony eller en hest. Dette betyder, at Hollandsk Sportspony ikke har opnået så meget popularitet, som mange andre pony- og hesteracer, selvom dette er en skøn, stærk og velfungerende pony. 

Hvis man er en mindre rytter eller et barn, så er Hollandsk Sportspony et fantastisk valg. Deres kropsbygning er spinkel, hvilket er grunden til, at denne ponyrace kun bør rides af mindre ryttere. Den bliver ikke mere end 148 cm høj, men selvom deres kropsbygning er spinkel, så er den også stærk. De har stærke rygge, stærke lemmer og stærke hove. 

Derudover er denne ponyrace kendt for at være milde og lydige væsner. De har et godt temperament, hvilket også er med til at gøre, at de er velegnede til, at børn kan ride på dem, hvis dette skulle være nødvendigt. Dette betyder også, hvis man ikke leder efter en pony, som skal bruges til konkurrence, så kan Hollandsk Sportspony også være et godt valg. Deres blide og milde natur gør dem også til nogle fantastiske familie-ponyer. Hollandsk Sportspony er en generelt velfungerende og skøn pony, som er fantastisk at arbejde med.


Spring- og dressur pony

Når man skal bedømme om en pony- eller hesterace er velegnet til en bestemt ridedisciplin, bliver der kigget på deres væremåde og kropsbygning. Begge disse ting er vigtige, når man skal bedømme, hvad en pony eller hest er bedst egnet til. Hollandsk Sportspony er velegnet til både spring og dressur, og dette er bestemt grundet deres kropsbygning, og deres fantastiske væremåde. 

De er velegnet til spring, grundet deres stærke kropsbygning og deres sunde muskulatur. Kropsbygningen på denne hest tillader den at springe komfortabelt både for rytter og ponyen. Det er vigtigt for en spring-pony at have god afskub og svævemoment, når den skal springe, hvilket denne ponyrace har. Dette er noget af det, som gør den til en skøn spring-pony. Derudover er deres lydige og venlige væremåde også en stor del af det, da det er nemt at arbejde med dem og træne dem. 

Når der kommer til en dressur-pony, så er det vigtigt, at ponyen er lydig og har smidige bevægelser. Grundet Hollandsk Sportsponys kropsbygning har denne ponyrace nogle flotte og skønne bevægelser. Dressur fokuserer på en ponys bevægelser, og det er vigtigt, at øvelserne bygger på ponyen naturlige forudsætninger, og når man arbejder med en pony som Hollandsk Sportspony, får man nogle smukke og smidige bevægelser.