FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hollandsk varmblod til salg

En hollandsk varmblods hest skal leve op til strenge krav, og den anses som en luksushest i dag, da den igennem mange generationer er blevet avlet til perfektion. Derfor er den meget eftertragtet og anses som en kvalitetshest, man kan regne med. Længere nede på siden kan du se annoncer for denne race og i bunden kan du læse om mere information om hesteracren.

Læs mere i vores leksikon om racen Hollandsk Varmblod.

Køb hollandsk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

Hollandsk varmblod dækker over flere forskellige hollandske heste, som blev brugt som arbejdsdyr, og det er en general betegnelse for heste avlet og trænet i Holland. Før 2. verdenskrig var der kun to forskellige arbejdsheste racer i Holland. Den ene var Gelderlander, som kom fra syd Holland. Den anden hesterace var en Groningen, den kom fra nordsiden af Holland. Efter krigen begyndte der for alvor at komme maskiner, der kunne klare arbejdet hurtigere og billigere. Derfor var det ikke nødvendigt at have heste i landbruget længere. Derfor begyndte man at se heste som en luksus vare, som kun de rige havde råd til.


Brug af hollandsk varmblod hesteracen

Groningen er en stor stærk arbejdshest, som blev brugt meget i landbruget og til at udføre arbejdsopgaver, mens Gelderlander var en mere elegant og prestigefyldt hest, der blev brugt til at trække hestevogne og blev reddet på af velstående mennesker, som gerne ville fremstå elegante og fine. Den blev dog også brugt til arbejdsopgaver, og anses som en hest med mange forskellige funktioner.

I dag er det ulovligt at brandmærke heste i Holland - i stedet har de taget mikrochipping i brug, som der også benyttes hos hunde og katte osv. I nyere tid (efter 2000) har racerne fundet et nyt formål, da man ikke længere benytter dem som arbejdshest. I stedet bruger man dem som sportsheste, hvor de deltager i dressurstævner og til hop og spring.


Genetiske problemer

Hollandsk varmblods heste er en pålidelig race, der er avlet igennem mange generationer. Racen skal leve op til mange vilkår og krav, før den bliver godkendt til videre avling. Derfor er racen blevet et kendetegn for kvalitet og professionel avling. Heste bliver valgt fra og diskvalificeret, hvis den har genetiske problemer som underbid, benproblemer, knoglebrud, øjenproblemer osv. Dermed går kun de bedste heste videre til avling af de næste generationer, og man får en race af heste, som er fri fra genetiske komplikationer.


Karakteristik

Groningen er næsten altid helt sort i farven, men den kan også være mørkebrun. Hesten har stærke ben, der er gode til at slæbe og trække. Det er en stor hest med mange kræfter, og store knogler der kan klare stor belastning, og den har generelt meget energi og power. Hesten er avlet til at arbejde, og derfor er dens vægt stor, og den kræver relativ meget føde i forhold til en mindre pony. Gelandere er rødbrune i farven og har ofte hvide mærker, der strækker sig over hele kroppen.

Hesten er elegant bygget med gode proportioner, og den er en smule mindre i størrelsen men fremstår spinkle og mindre muskuløs. Dog er dens kondition bedre, forstået på den måde at den vejer mindre, og den derfor lettere bevæger sig rundt. Dermed er den også bedre til spring og agility, da den ikke bruger samme mængde energi på at bevæge sig rundt.