I Danmark har vi igennem tiden importeret heste fra et bredt udvalg af forskellige lande. Formålet med importen har været at få et bredere udvalg af heste herhjemme. Det har også været meget forskelligt, hvem der har importeret hestene. Blandt andet har kongehuset fået heste importeret, ligesom der i dag også er flere privatpersoner, der får heste importeret fra udlandet. Det kan være, at man har opdaget nogle særlige egenskaber ved en specifik hest i udlandet, og man derfor gerne vil have den hjem til sig selv.
Læs mere i vores leksikon om racen Importeret.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Hvis du selv går med tanker om at importere en hest, bør du starte med at sætte dig ind, hvilke regler der gælder. Blandt andet varierer reglerne efter, hvorvidt du gerne vil importere en hest fra et EU-land eller et tredjeland. Derudover gælder der også forskellige regler efter, hvorvidt hesten har et EU-pas eller ej. Reglerne har primært til formål at sikre, at der kun kommer raske heste ind i landet, der ikke medbringer sygdomme fra deres hjemland.
Fakta og beskrivelse
â–ª Type: Importheste kan være alle typer
â–ª Oprindelse: Importheste kan komme fra alle lande. På nuværende tidspunkt dog ikke Egypten, da heste herfra ikke lever op til EU’s importkrav
â–ª Anvendelse: En importeret heste kan anvendes til alt fra selskabshest til ridehest, kørsel eller avl. Det afhænger helt af den specifikke hest
â–ª Eksteriørbeskrivelse: Eksteriørbeskrivelsen vil også variere fra hest til hest
â–ª Farve: En importeret hest kan være alle tænkelige hestefarver
â–ª Størrelse: Størrelsen vil også variere fra race til race
Da importheste kan komme fra stort set alle lande, er det ikke muligt at give en mere generel beskrivelse af, hvilket temperament hesten har. Hvis du selv overvejer at importere en hest, er det nemmere at få mere viden om hestens temperament, hvis du kender dens race. Ligesådan kan dens stamtræ ofte afsløre, om hesten vil have tendens til et mere ilter eller roligt sind. Ofte er en hingst eller en hoppestamme kendt for at have et særligt temperament, der kan være enten mildt eller mere hidsigt.
Som nævnt findes der i dag mange importheste i Danmark. Blandt andet er der mange islænderryttere, der importerer deres heste fra Island. Det er – ikke overraskende - her, hvor de bedste islændere bliver avlet. Til gengæld har Island ikke selv importeret heste siden vikingetiden. Det skyldes blandt andet frygten for sygdomme.
En af de mest kendte heste, der nogensinde er blevet importeret til Danmark, er springhesten Quidam de Revel. Hingsten blev importeret til landet i år 1993. Året forinden var hingsten blevet nummer fire til de olympiske lege i Barcelona. Quidam de Revel blev importeret fra Frankrig, hvor han også havde indgået i avlen. Derfor var der også mange franske hestefolk, der mente, at det var en skandale, at hesten blev solgt til Danmark.