FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Irish Connemara til salg

Irish Connemara stammer fra Irland og er en pony race, der kun bliver 150 cm høj. Som navnet indikerer, kommer den fra Connemara området i Irland. Dette område er fyldt med bjerge og skove. Irish Connemara er modig og selvstændig, da den før i tiden var vild og klarede sig selv i barsk territorium. Racen er meget let at vedligeholde, og den er billig, da den sjældent skal til dyrlægen. Grunden til dette er, at man har avlet de fleste genetiske fejl væk, så man har en pålidelig, ensartet race, der leverer gode resultater hver gang.

Læs mere i vores leksikon om racen Irish Connemara.

Køb irish connemara

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

Irish Connemara levede før i tiden vildt, og de strejfede selv rundt i den barske natur og fandt selv deres føde. Hesten blev i 1500-tallet avlet med andre arabiske heste, og den er efterfølgende også blevet krydsavlet med engelske heste for at forbedre racen og skabe en unik hest. Det er uklart, hvornår hesten helt præcist er kommet frem, men den har formentlig været på jorden mange hundrede år før mennesket har skrevet beretninger om den.

Man har fundet historier, der beskriver ponyer på øen helt tilbage før Kristus fødsel, men det er svært at sige præcis hvilke race, der har været tale om. Irish Connemara er blevet krydsavlet med flere forskellige spanske heste igennem tiden. Det skyldes Irlands stærke samarbejde med Spanien igennem historien, hvor der er blevet handlet og udvekslet forskellige varer.


Brug af heste racen

Hesten har gode egenskaber inden for spring og hop. Oftest ser man Irish Connemara til stævner og konkurrencer, hvor den er med til at levere fine resultater. Den bliver brugt som en ridehest, da hesten både er intelligent og flittig. Hesteracen bliver beskrevet som rolig og lyttende, og derfor er den lærenem og anses som en god begynderhest, da den har den rigtige attitude uden for meget temperament. I dag er hesten populær over hele verden, der har fået øjnene op for dens kvaliteter og egenskaber, og det er særligt Frankrig, der har mange af hestene.


Karakteristik af ponyen

Ponyen ser i dag anderledes ud end for 500 år siden. Det skyldes den krydsavling, der er forgået igennem generationer. Originalt var hesten gråbrun med mørke ben. Halen og hestens man var samme farve, og dermed var hesten meget ensartet i dens udseende, og det var nemt at genkende den. I dag er hesten forandret, og den fremstår lysere grålig i farven. Man oplever dog nogle gange at Irish Connemara har sin originale farve, men det er meget sjældent, pga. den kraftige avling der har fundet sted.

Hesten er kendt for dens smidighed og hurtighed, og så har den stor viljekraft, og gå-på-mod. Hesten er også vant til at leve i et krævende miljø, hvor der skulle kæmpes for føden. Derfor er det en hårdfør race, der kan klare lidt af hvert, og som ikke bliver forskrækket over koldt vejr. Ponyen bliver beskrevet som kompakt og lille, men meget atletisk og velbygget til spring. Ponyen har en lang smidig krop med muskuløse ben. Særligt er bagbenene stærke med gode knæ, der er meget robuste og bygget til at vandre i bjergene. Benene er korte og elegante, fødderne bliver beskrevet som små og runde og meget modstandsdygtige og med godt fodgreb, hvilket er vigtigt, når en hest skal bestige stejle bjerge og klipper.