FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Irish Draught til salg

En Irish Draugt er hele Irlands nationalhest. Oprindeligt blev racen avlet til at kunne anvendes i mindre landbrug rundt omkring på i Irland. Racen var nemlig på én og samme tid stærk nok til at trække en plov, men også adræt nok til at kunne blive redet i byen eller tages med i krig. Selve racen nedstammer fra en krydsning mellem flere forskellige racer. Krydsningen havde til formål at producere en hest, der var både stærk og udholdende.

Læs mere i vores leksikon om racen Irish Draught.

Køb irish draught

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hesteverdens svar på et gadekryds

Der findes referencer om Irish Draught, der daterer helt tilbage til det 18. århundrede. Derfor er den udbredte holdning også, at racen opstod, da racen Irish Hobby blev blandet med både anglo-normanske krigsheste, iberiske racer samt Clydesdale og fuldblodshingste. Sidenhen blev racen også blandet med lokale Connemara-ponyer. Derfor må det også siges, at Irish Draugt er hesteverdens svar på et meget vellykket ”gadekryds”.


Forfaderen til den irske sportshest

Ligesom Irish Draught selv er resultatet af mange forskellige racer, er racen også forfader til en anden race. Nemlig den irske sportshest. Når en Irish Draught bliver blandet med enten en varmblod eller fuldblod, giver det sædvanligvis en meget atletisk hest, der egner sig godt til ridesporten. Denne race bliver både anvendt til ridesporten i Irland, ligesom den også hyppigt bliver eksporteret til andre lande. Alle sætter nemlig pris på hestens gode temperament, stærke bygning og atletiske evner.


Fakta og beskrivelse

Type: Koldblod/varmblod

▪  Oprindelse: Irland

▪ Anvendelse: Ridesport og jagt

▪ Eksteriørbeskrivelse: Ansigtsudtrykket er intelligent. Halsen er kort og muskuløs. Kroppen er lang og kraftfuld. Benene er stærke. Hovene er både store og runde

▪ Farve: Skimmel, brun, mørkebrun eller fuks

▪ Størrelse: 152-173 cm i stangmål


Temperament

Irish Draught er kendt for at have et fantastisk temperament. Med sine koldsblodsaner har racen nemlig et både roligt og følsomt temperament. Den er dog også meget opmærksom og villig, hvilket gør hesten nem at både træne og ride. Racen er heller ikke nem at skræmme eller hidse op. Derfor egner den sig også godt til både begynderen såvel som det mere rutinerede hestemenneske. Gangartsmæssigt er racen kendt for at have en kraftfuld galop, der netop er med til at gøre den særligt velegnet til spring.


Irish Draught i dag

I dag bliver racen især anvendt som kørehest, jagthest eller politihest. Det er netop racens rolige sind og temperament, der gør den velegnet til alle disse discipliner. Racen er også kendt for sine stærke ben, der gør den meget velegnet til alle former for spring. Både ridebanespringning, terrænspringning og jagt. Som nævnt vælger mange også at blande racen med enten fuldblod eller varmblod for at producere en mere sportslig hest. Det er en stor fordel, da hesten så ofte arver det gode sind fra Irish Draught og noget mere adræthed fra den anden race.


Irish Draught Horse Society

I 1976 blev Irish Draught Horse Society etableret. Formålet med foreningen er at bevare den oprindelige Irish Draught, da mange har valgt at blande racen med mere sportslige racer. Forbundet har også affødt en avlsforbundsforening, der netop stræber efter at avle flere heste, der udelukkende er Irish Draught. Denne indsats har også bredt sig til andre lande. Derfor findes der også foreninger med samme ønske om at bevare racen i blandt andet Canada, USA, Australien og New Zealand.