FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Irsk Sports Pony til salg

Velkommen til dyreportal.dk som formidler kontakten mellem hestesælger og hestekøber. Du finder et stort udvalg af en masse forskellige hesteracer og nedenfor her finder du salgsannoncen fra hele landet af racen. Har du brug for information omkring hesten? Kan du kigge i bunden af siden eller læse mere i vores hesteleksikon under her.

Læs mere i vores leksikon om racen Irsk Sports Pony.

Køb irsk sports pony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Irsk Sports pony - springponyen med en lang historie

Hesteracen Irsk Sports pony er nogle fantastiske springponyer, men de har gennem deres lange historie været brugt til mange forskellige ting. De har en stærk kropsbygning, som gør, at de kan bruges til mange forskellige ting, men den er specielt velegnet til spring.


Irsk Sports pony er også kendt under navnet Connemara. Den har også fået dette navn, grundet at de har deres oprindelse i området Connemara (Chonamara) i Irland. Denne ponyrace er især udbred i Irland, men den er også begyndt at blive populær omkring i Europa, og langsomt andre steder omkring i verdenen. 


Connemara ponyen er en gammel ponyrace, men den har en relativt simpel historie. Denne ponyrace kan spores tilbage til forhistorisk tid, hvilket gør den til en af de ældste ponyracer der ude. Irsk Sports ponyen er kendt for deres gråbrune farve med mørke ål og mørke lemmer, man og hale. Desværre er denne farve ved at blive sjælden grundet krydsningerne i avlen af denne ponyrace.


Sports ponyen med en sjælden farve

Hesteracen Irsk Sports pony eller Connemara har en simpel historie - dog har den også haft nogle uheldige bivirkninger. Denne ponyrace har deres oprindelse i bjergegnene, Connemara, i Vestirland. Her har de levet vildt og frit siden forhistorisk tid, uden indflydelse af andre hesteracer. Ponyracen var nemt genkendelig grundet deres unikke og flotte farve. Deres flotte gråbrune farve med mørke ål og mørke lemmer, man og hale, gjorde dem til nogle flotte og unikke ponyer.

I 1588 blev denne ponyrace blandet med andre hesteracer, da heste fra den spanske Armada fik reddet sig i land. Siden dette er der sket mange krydsninger mellem den Irsk Sports pony og arabere og fuldblodsheste. Dette var med til at ponyracen Irsk Sports pony eller Connemara ændrede sig meget, både på udseende, men også deres kropsbygning. 

Krydsningerne mellem de forskellige hesteracer og ponyracen har været med til at gøre Connemara ponyens oprindelige farve sjælden, men dette har også gjort denne ponyrace til en fantastisk springpony. 


En fantastisk mild og intelligent springpony

Selvom der er sket mange ændringer fra den originale Irsk Sports pony, så er der ingen tvivl om, at denne ponyrace er fantastisk. Uanset om man er heldig at finde en Connemara pony med dens originale farve, eller om man bare leder efter en fantastisk springpony. 

En Irsk Sports pony er kendt for at være intelligent og medgørlig, hvilket gør, at denne pony har nemt ved at lære nye ting. Men ikke nok med det, så er denne ponyrace også utrolig blid og rolig. Det er med til at gøre, at denne ponyrace er fremragende at arbejde med. Dette gør den til en fantastisk pony, som kan bruges til mange forskellige ting. Uanset, om man er ejer eller rytter af en Connemara, så er det næsten garanteret, at man får en behagelig og rar oplevelse sammen med disse fantastiske blide og venlige skabninger. 

Udover en Irsk Sports ponys fantastiske væremåde, så er dens kropsbygning også utrolig, og gør den til den fantastiske springpony, som den er kendt for at være. Selvom ponyen ikke bliver mere end 130 cm til 148 cm i højden, så er det en stræk pony med sikre bevægelser. Benene på en Irsk Sports pony er korte og faste, men har nogle kraftige led, hvilket kan hjælpe den med at lande sikkert fra et spring.

Connemaraen er hårdfør og sikker i dens bevægelser grundet dens kropsbygning, hvilket giver den nogle fordele, når det kommer til at være en springpony. Udover at være en fantastisk springpony, så kan den Irsk Sports pony også bruges til alsidig brug. Det er en fantastisk familiepony, grundet deres blide natur, men den er også utrolig, når det kommer til fornøjelsesridning. En Irsk Sports pony er generelt en fantastisk pony.