FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Islandske heste

Har du altid drømt om en islandsk hest, er du landet det rette sted. Hos Dyreportal.dk har vi samlet annoncer med islandske heste til salg, der bare venter på at finde en ny ejer, som vil kaste sin kærlighed på dem. Herunder kan du se alle vores islændere til salg, så du kan finde din nye, bedste hesteven.

Køb islandske heste

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Værd at vide, når du overvejer en islandsk hest

Når du er på udkig efter en islænder til salg, er du formentlig interesseret i ridning og ønsker ikke blot en hest, du kan nusse om i stalden. En islænder er nemlig en brugshest i den klassiske forstand, hvor der lægges særlig vægt på hesteracens gode rideegenskaber. Uanset om det er et barn eller en voksen, som ønsker en hest at ride på, er det muligt med en islænder. Den islandske hest er en alsidig ridehest for alle aldre, som kan anvendes til mange forskellige former for ridning. Med en islandsk hest får du et skønt dyr, som kan være med på alt fra kortere strand- og skovture til længere distanceridning, og som også egner sig til at deltage i konkurrence.

 

Den islandske hest er kendt for sine særlige gangarter

Har du en interesse i heste, har du formentlig også kendskab til, at islænderen er noget for sig, når det kommer til gangarter. Nogle omtaler det, som at denne hesterace har et 4. og 5. gear. Foruden almindelig gang, trav og galop, som er naturlige former for gang hos enhver type hest, mestrer den islandske hest nemlig to ekstra gangarter – såkaldt tölt og pas.

 

Du kender måske primært til tölt, som er den helt unikke firetakts form for sidegang, hvor hestens bagben bevæger sig mere ind under kroppen, så mere af vægten bæres af bagenden, og det forreste af kroppen syner mere fri og ‘løssluppen’. Dette bidrager til en gangart, der både ser flydende ud og desuden opleves som meget behagelig for rytteren, da der ikke er abrupte bevægelser mellem skridtene på samme måde som ved trav eller galop.

 

Pas er ikke lige så almindeligt kendt som tölt, men er alligevel en gangart, som er værd at kende til, når du overvejer en islandsk hest. Gangarten er i modsætning til tölt en totaktsform for gang og involverer svæv, hvor hestens ben på samme side følges ad. Pas er kun ønsket i væddeløbstempo og er derfor som oftest en gangart, der optræder i forbindelse med konkurrencer.

 

Derfor er en islænder en skøn hest

Modig, selvstændig og på samme tid samarbejdsvillig. Det er nogle af karaktertrækkene, som du kan forvente af en islænder. Dette sammen med det faktum, at en islandsk hest er nem at passe og har en god tilpasningsevne og et roligt sind, gør denne hesterace til noget ganske særligt. Der skal derfor ikke herske nogen tvivl om, at du ved valg af en islænder får en særdeles skøn hest, som kan bringe mange gode stunder i stalden, ridehallen, på rideture i det fri og sågar til konkurrencer, hvis du ønsker at eksperimentere med dette. 

 

Find islændere til salg på Dyreportal.dk

På Dyreportal.dk kan du finde din kommende islænder. Tag et kig på vores mange annoncer med de dejligste islændere til salg, hvor du både vil kunne finde helt unge som lidt ældre islandske heste, der søger en ny rideven.

 

Skulle du ikke kunne finde den islænder, du søger, har du muligheden for at oprette en søgeannonce. En søgeannonce giver potentielle sælgere mulighed for at finde dine ønsker til en islandsk hest til salg og kontakte dig direkte.

 

Er du bange for at gå glip af, hvis den helt rette islænder kommer til salg, behøver du ikke være det – du opretter bare en kæledyrsagent. Med en aktiv kæledyrsagent får du direkte besked på mail, når der bliver oprettet en annonce for en islandsk hest til salg, som matcher dine ønsker. Du opretter nemt en gratis kæledyrsagent eller søgeannonce her.