FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Koldblodstraver til salg

Dette er en hest med et stort drive og lyst til at udføre en opgave. Mange vælger denne hest, da den er vant til at gå og løbe lange distancer. Før i tiden gik de rundt frit i den nordlige natur, og især i skovene gemte de sig. De skulle gå lange distancer, for at finde føde, og var i konstant vandring.
Ved dyreportal.dk finder du skønne traver som sælges fra hele landet, nedenunder kan du se alle salgsannoncer indenfor hesteracen.

Læs mere i vores leksikon om racen Koldblodstraver.

Køb koldblodstraver

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid for hesten

Koldblodstraver dækker over 2 forskellige hesteracer, nemlig den norske koldblodstraver, og den svenske koldblodstraver. Begge heste er avlet i et hårdt koldt miljø, med meget regn og sne. I år 1960 blev den svenske hesterace delt op i to forskellige racer. Den ene hedder nordsvensk brugshest, og den anden hed nordsvensk trav. Igennem mange generationer er racen blevet avlet videre på, for at forbedre deres egenskaber til det formål man ønskede. Man ønskede, at traveren skulle være mindre og hurtigere end brugshesten, med masser af agility og kondition til at sprinte. Brugshesten skulle være tungere og kraftigere bygget, så den kunne hjælpe med landarbejdet, og de forskellige slæbeopgaver. Man kalder dem ikke længere for nordsvensk traver, men de har i stedet fået navnet Koldblodstraver. Koldblodstraver er, ligesom navnet indikerer, en travehest, som også er en rigtig god ridehest, der benyttes til at fragte personer over lange distancer. Det kræver, at hesten har udholdenhed, gå-på-mod, styrke og et temperament, der kan klare at have et menneske på ryggen en hel dag. Derfor er hesten slank og spinkelt bygget, men med stærke ben og knæ der kan klare lange gåture hver dag.


Brug af hesteracen

Koldblodstravere egner sig godt i nordens kolde klima, hvilket også er der, den stammer fra, og dermed er den igennem generationer blevet vænnet til kulden. Mange andre hesteracer bryder sig ikke om kulde, og de vil være tydeligt påvirket af den lavere temperatur. Især heste fra de arabiske lande er ikke egnet til norden, da de er blevet avlet i et helt andet miljø, med meget højere temperaturer, uden særlig meget regn og sne. Hesten er avlet til at blive brugt til hestevæddeløb, hvor den typisk trækker en vogn efter sig med mennesker i. Den er også god til at gå lange distancer på vandreture og forskellige rejser. Den er vant til at gå i hårdt terræn med dårligt vejr Derfor er racen det perfekte transportmiddel, hvis man ønsker en hest, der kan klare at gå i mange timer i træk.


Karakteristik

Hesten har et lille hoved, der har en firkantet form, og flere nævner deres store næsebor som et kendetegn, ved denne race. Den gennemsnitlige skulderhøjde for hingstene ligger på 154 cm. Farven er i mange forskellige variationer. Typisk er det en lys rødlig farve helt til den mørkebrune farve eller næsten helt sort. Den har kraftige knogler og har god fod fasthed, og den kan holde balancen med meget vægt på ryggen. Traveren er bygget til at gå langt med lav vægt, mens brugshesten har flere muskler og er generelt større og stærkere, så den kan trække stor vægt. Dog er den ikke lige så hurtig og elegant, som traveren er. Koldblodsheste er altid store arbejdsheste, der er bygget til at klare opgaver. Dette kan man se på alle koldblods racerne. Koldblodsheste er en betegnelse, der dækker over heste, der er nedstammet fra de nordlige europæiske skove.