FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Lewitzer til salg

En tysk Lewitzer er typisk en familiehest, der er populær blandt børn og unge. Det er en blid hest, der aldrig kunne finde på at bide eller sparke ejeren. Hesten har et godt humør og har god energi, som gør, at den kan præstere igennem flere timer. Hesten er vant til det køligere vejr i norden og kan godt gå udenfor året rundt, da den stammer originalt fra Tyskland. Hesten har relativ meget pels, så den kan godt holde sig varm i nordens køligere klima med meget regn. Hesten egner sig rigtig godt til stævner og konkurrencer, hvor den ofte har været blandt vinderne, da racen er af super kvalitet og er avlet igennem mange generationer.

Læs mere i vores leksikon om racen Lewitzer.

Køb lewitzer

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historie og fortid

Hesten kommer fra det nordlige Tyskland, fra Mecklenburg-Vorpommern-området. I 1956 besluttede man sig for at finde ud af hvor mange heste, der var af racen i landet, og derfor gik man i gang med en optælling. Man fandt frem til, at der var 215 ponyer samlet i Tyskland. I denne tid havde man endnu ikke givet hesteracen et navn endnu. Derfor var racen heller ikke blevet standardiseret, og der var mange variationer i racen. Senere i 1971 blev racen officielt dokumenteret af Ulrich Scharfenorth, som navngav racen Lewitzer.

Dette er et område i Mecklenburg, hvor hesten originalt blev opdaget og dokumenteret. Ulrich Scharfenorth var en velhavende godsejer, som havde meget jord og aktiver i hans egen virksomhed ”Gods Lewitz”. Der blev brugt mange resurser, og investeringer blev lavet i et nyt avlsprogram, som skulle producere en solid kvalitetsrace, som var standardiseret og pålidelig. De hele startede med de indkøbte syv hopper, som skulle bruges til avl af racen.                      

 

Brug af en Lewitzer

Den er især populær til stævner og begivenheder, hvor hesten bliver brugt til at trække vogne rundt, og så bliver de brugt til spring, da de har kraftige ben og et robust fundament. Mange bruger dem også til dressurkonkurrencer, hvor de er talentfulde, da det er en lydig race, der har en elegant gang og fremstår smidig. Den er også meget populær hjemme hos private familier, der har den som en normal ridehest. Den kræver nemlig ikke særlig meget vedligeholdelse og betragtes som en nem begynderhest, eller til børn og unge, der ikke har den store erfaring eller ressourcer. Det er særligt i Tyskland, at ponyen er populær, og i dag kan man finde racen over hele landet.

 

Karakteristik

Ponyens højde ligger ca. imellem 1.15 cm til 1.48 cm, og det er en god højde til børn og unge mennesker. Ponyen er lille men robust og har et kraftigt fodssæt. En Lewitzer har en stærk ryg og kan klare stor vægt. Hesten har et godt temperament, og flere ejere fortæller om dens rolige personlighed, der er intelligent og lyttende til ejeren. Den bevæger sig stille og roligt rundt og virker på ingen måde vild og ustyrlig.

Det er let at blive venner med hesten, som er tillidsfuld og har lysten til at blive trænet og lære nye tricks. Den er nysgerrig og har gå-på-mod til at vinde konkurrencer.  Hesten er ofte brunlig i farven, med hvide pletter, der strækker sig over kroppen. Manken og halen er brun til sort og kan også have hvide pletter eller striber. Hesten er slank og elegant i sin kropsbygning.