Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Lipizzaner til salg

Lipizzaneren er en kendt for at være en harmonisk hest med en udstråling af ædelhed og styrke. Denne hesterace er især kendt fra Den Spanske Rideskole i Wien - en eksklusiv, historisk rideskole i Wien, hvor hingste trænes i at udføre særligt smukke og avancerede øvelser. Dette gør lipizzaneren til en meget anerkendt og respekteret race.

Læs mere i vores leksikon om racen Lipizzaner.

Køb lipizzaner

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En af de mest alsidige hesteracer

Lipizzaneren er typisk kendt for at være en dressur- og ridehest, men den er dog gennem tiden blevet brugt til mange forskellige ting; både som ride-, køre-, parade-, kavaleri-, og kurérhest. Racen er dog bedst kendt for at blive brugt på Den Spanske Rideskole.


Hestens mange kvaliteter

En Lipizzaner-hest har en lang række positive kvaliteter. Overordnet er det en meget samarbejdsvillig, koncentreret og intelligent hest, hvilket netop har gjort den særlig udmærket til at klare det svære og teknisk avancerede arbejde på Den Spanske Rideskole. Derudover har den en evne til at modstå stress, hvilket er grunden til, at den har været en elsket køre- og paradehest.

Derudover er racen kendt for at være energisk, ædel, generøs men samtidig også altid blid og venlig.


Fakta og racebeskrivelse

Type: Let, harmonisk hest


Oprindelse: Slovenien


Anvendelse: Dressur- og ridehest


Eksteriørbeskrivelse: En ædel hest med elegant hovedholdning. Muskuløse skuldre og et bredt bryst. Benene er korte og stærke, og halen er fin og silkeagtig.


Farve: Overvejende gråskimmel. Hesten fødes sort og får først senere sin hvide eller gråskimmel-farve. Kan dog også være brun, sort, rød eller rødskimmel.


Størrelse: 150 cm i stang til 160 cm i stang


En majestætisk smuk hest

Lipizzaner-hesten er en meget smuk og majestætisk hest. Dens hoved er af middelstørrelse med store opmærksomme øjne og vide næsebor. Den har en kraftig hals, hvilket sikrer en elegant hovedholdning. Skuldrene er let stejle, storfladede og muskuløse. Lipizzanerens bryst er bredt, ryggen er lang, og benene er korte og stærke. Hestene er kendt for sin hvide eller gråskimmel farve men kan dog også være andre farver som sort, brun eller rød. Lipizzaner har en tynd manke og hale, der er meget fin og silkeagtig.


Lipizzaneren ligner det klassiske billede på en smuk, majestætisk hest. Den lever op til ideen om prinsen, der kommer ridende på den hvide hest. At racen automatisk på baggrund af sit udseende forbindes med velstand og overklassen er dog ikke tilfældigt. Hestene har nemlig en historie med at blive fremvist ved ceremonielle begivenheder, og derfor har det været vigtigt med et elegant og velplejet ydre, hvilket lipizzanerne altid har levet op til.


Europas ældest avlede hesterace

Lipizzanerens historie kan spores tilbage til 1560erne, hvor racen blev fremavlet under det Østrig-Ungarnske Kejserrige, hvilket gør racen til Europas ædlest avlede hesterace. På dette tidspunkt begyndte man at blande 1. klasse arabisk blod med de lokale, atletiske spanske heste. Maximillian II - konge og kejser af romerne, Bøhmen og Ungarn - og hans bror ærkehertug Charles II tog den spanske hest med til Østrig, hvor de oprettede hver deres stutteri.

Brødrene avlede heste, og selvom de to stutterier var meget forskellige i deres udtryk, så byttede de ofte heste i forbindelse med avl. Det var på Charles stutteri, at Lipizzaneravlen startede op. Stutteriet lå i byen Lipica, hvilket netop har givet navn til Lipizzaner-racen.

I dag er der 8 anerkendte Lipizzaner-hingstfamilier: ”Conversano”, “Neapolitano”, “Pluto”, “Favory”, “Maestoso”, “Siglavy”, “Incitato” og “Tulipan”.

Engang havde alle Europas herskere veltrænede Lipizzanere stående i deres stalde, som de kunne vise frem og lade optræde til aftenens baller. I dag er det dog kun Den Spanske Rideskole i Wien, der stadig dyrker den praksis og opretholder den gamle tradition med Lipizzanerne.

Selvom hesten er særlig kendt for at holde til på Den Spanske Rideskole i Wien, så er den dog udbredt i hele verden i dag.