FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Lusitano til salg

Lusitano den intelligente hest kommer fra den romerske provins Lusitania, der lå i det gamle Spanien – det, der i dag er blevet til Portugal. Der er ikke vished om, hvor racen kommer fra, men man siger, at den har sin oprindelse i Portugal, hvilket også er årsagen bag dens navn.

Læs mere i vores leksikon om racen Lusitano.

Køb lusitano

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En efterfølger til Sorraiahesten

Som sagt er det uvist, hvorfra præcis Lusitanoracen opstod, men baseret på dens udseende – her er der tanke pådens typiske konvekse næseryg, blakfarverne og de af og til svage zebrastriber, der kan ses på benene – menes den at stamme fra de andalusiske heste og særligt racen Sorraiahesten.


De vigtigste blodlinier

Der er flere blodlinier, der bliver inkluderet i Lusitanotavlen. Sjældent ses hver enkelt blodlinie rene, men til genæld vurderes det, at en blanding af linierne giver de bedste ridedyr. Linierne kaldes henholdsvis Andrade, Veiga, Coudelaria National og Alter Real, Andrade (AD/SA), Veiga (MV) og Coudelaria National (CN) (Portugals statsstutteri). De er opkaldt efter den familie eller det sted, hvor avlen af de respektive liner startede.


Fakta og Racebeskrivelse

 

▪ Eksteriørbeskrivelse: Racen Lusitano er en ædel varmblodshest med et middelstort hoved, en lige næseryg eller en konveks næseryg. Næseryggen er aldrig konkav. Øjnene er store, og hesten har typisk et livligt blik. Ørerne er til gengæld forholdsvist små. Halsen skal være smukt hvævlet og muskuløs, med en flot man og skrå, faste skuldre. Kroppen skal gerne være kompakt med en god dybde og styrke i lænden. Krydset bør være afrundet og halen kraftig og smuk som manen. Benene skal gerne være slanke med små, hårde hove.

▪ Farve: Alle farver er godkendt ifølge I Portugal og APSL avlskrav. Plettede heste som paint og knabstrupper godkendes ikke.

▪ Størrelse: Højden for hingste ligger typisk mellem ca. 155 cm i stang og 165 cm i stang. Hopperne er lige mindre og måler typisk mellem 150 cm i stang og 160 cm i stang.


Temperament

Lusitanoracen er den fødte konkurrencehest på mange punkter – lige fra dens udseende til dens temperament. Det er tydeligt, at den er født til at præstere og blive set. Den er usædvanligt modig, hvilket er til stor gavn for en hest, der skal udfordres med nye omgivelser for at tage til konkurrencer af forskellige arter, og så er den både samarbejdsvillig og lærenem. Heste af Lusitanoracen er dygtige til at forstå de kommandoer og signaler, der bliver givet af dens rytter, og den er samtidig villig for at lægge arbejde i sin evner. Dertil kommer, at den er intelligent, hvilket aldrig er en egenskab, der bliver kritiseret af konkurrenceryttere.


Racen Lusitano i dag

Man kender måske ikke oprindelsen for racen Lusitano, men har du den svageste ide om, hvordan den ser ud, så vil du ikke være i tvivl om hvilken race, du kigger på, når du ser den – og det vil ikke nødvendigvis være et sjældent syn. Racen er nemlig flot repræsenteret indenfor forskellige discipliner – særligt indenfor dressur, hvor den klarer sig på et højt niveau. Deres evne til at begå sig meget samlet er en stor gave for dens rytter.


Racen ses også på springbanerne, hvor man blandt andet kan nævne Guizo, der sprang på det spanske landshold med stor succes. Novilheiro har desuden i 80’erne sprunget sig ind i verdenseliten og har forinden klaret sig fantastisk som kørehest i udlandet. En ny sport er desuden kommet til Europa – Working Equitation – og her gør netop Lusitanoracen også sig også meget bemærket.