FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Mangalarga Marchador til salg

Racen anses som værende Brasiliens nationalhest. I landet finder du da heller ikke mindre end en halv million heste, der netop er denne race. Racen er kendetegnet ved at være meget ædel med en silkeagtig pels. Derudover er et helt særligt kendetegn ved racen, at den har sine egne gangarter - marcha batida og marcha picada. Herunder finder du annoncer med netop denne hesterace som sælges.

Læs mere i vores leksikon om racen Mangalarga Marchador.

Køb mangalarga marchador

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hesten der ikke kan trave

Modsat de fleste andre hesteracer kan mangalarga marchador ikke trave. Racen er i stand til at skridte og galoppere. Derudover har den sine helt egne to gangarter, der kaldes for henholdsvis marcha batida og marcha picada. Disse gangarter er med til at give racen en nærmest marcherende gang. Det er dog ingen tilfældighed. Racen er nemlig blevet avlet til at bevæge sig sådan.


Baronens drømmehest

Det var Francisco Gabriel Junqueira, som var baron i Alfenas, der fremavlede mangalarga marchador. Det gjorde han ved at krydse sine importerede lusitanoer med sine hopper. Hopperne var primært berbere, men baronen havde også andre racer på sin gård. Resultatet af dette var en hest, der havde elegante gangarter og et særdeles attraktivt ydre. Denne race valgte baronen at kalde for Sublime. Senere blev nogle af hestene solgt til Rio de Janeiro. Her ankom de til en gård, der hed Mangalarga. Det er herfra, at racens særlige navn stammer.


Fakta og beskrivelse

Type: Varmblod

▪ Oprindelse: Brasilien

▪ Anvendelse: Ridesport, særligt velegnet til distanceridning

▪ Eksteriørbeskrivelse: Mellemstor hest med en silkeagtig pels. Manken er fremtrædende, og brystet er dybt. Racen har en relativ lang ryg med en muskuløs bagpart. Derudover har racen hårde hove. Ansigtet er triangulært med en lige profil. Næseborene er store, ørerne er en smule indadvendte, og øjnene er store og udtryksfulde

▪ Farve: Ofte grå eller brun. Avlsforbundet forbeholder sig retten til at afvise flere farver - blandt andet plettet og albinofarvet.

▪ Størrelse: Størrelsen på hingste varierer fra 147 til 157 cm i stangmål. Idealmålet er 152 cm i stangmål. Hopperne måler derimod fra 140 til 154 cm i stangmål, hvor deres idealhøjde er 146 cm i stangmål


Temperament

Mangalarga marchador er kendt for at have et meget roligt og omgængeligt temperament. Racen er meget lærenem og venlig. Det gør også racen nem at håndtere både i hverdagen og som ridehest. Derfor blive racen ofte også anvendt som børnepony i Brasilien. Her har forældre ikke nogle betænkeligheder ved at sætte deres små børn op på den godmodige race med det milde sind.


Mangalarga marchador i dag

I dag finder du stadig primært racen i Brasilien. Der bliver hesten anvendt til ridning, hvor den især egner sig godt til lange distancer. Faktisk har racen Guinnessrekorden for at have gennemført det længste ridt. Ikke mindre end 8.694 miles gik racen. Eller cirka 13.991 kilometer. Dette ridt gennemførte hesten med sin rytter på halvandet år.


Marcha batida og marcha picada

Mangalarga Marchador er kendt for at have sine helt egne gangarter. Racen kan nemlig ikke trave. Til gengæld kan den udføre det, der kaldes for henholdsvis marcha batida og marcha picada. Ved marcha batida bevæger hesten sine fødder diagonalt. Derfor leder gangarten også tankerne hen på den danseart, der kaldes for fox trot. Marcha picada er derimod en firtaktet, tværgående gangart. Derfor minder gangarten også om at steppe. Begge gangarter er meget betagende at opleve og er helt klart med at tilføje racen et eksotisk - og nærmest magisk – element.