FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Minorquiner til salg

Her kan du blive klogere på, hvad der kendetegner den populære hesterace, Minorquiner. Du kan også finde alt den information, du har behov for, hvis du enten ønsker at anskaffe dig racen eller blot blive klogere på hvilke særlige egenskaber og kendetegn, den har. Se hele listen med salgs annoncer nedenunder her. I bunden af siden kan du læse mere information om hesteracen.

Læs mere i vores leksikon om racen Minorquiner.

Køb minorquiner

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Minorquinerens oprindelse:

Den populære hesterace, Minorquiner, er også kendt under navnene Mallorquí og Mallorquina. Navnene er inspireret af den spanske ø, Mallorca. Grunden til det "spanske navn," er, at hesteracen oprindelige stammer herfra. Racen tilhører den gruppe af heste, der oprindelige stammer fra den iberiske halvø, som alle er særdeles velegnet til at arbejde med tunge ting.


Hvilke personlighedstræk har en Minorguiner?

Oprindeligt blev racen, Minorquiner, brugt i krig - og racen beskrives tilmed som en fremragende krigshest. Dog anvendes heste ikke længere i krig. Racen er dog fortsat kendetegnet ved at være stærk og robust i dens statur - og man kan tydeligt se, hvad racens forhenværende formål var.

Hesten karakteriseres som værende rolig

Ses racen i silhuet beskrives den som slank med et langt og magert hoved i en medium størrelse. Ørerne er ganske lige og små i størrelsen. Hestens øjne er altid mørke i farven. Øvrige fysiologiske aspekter som kendetegner Minorquineren er, at den har et bredt næseparti og en kort og ganske bred nakke. Hårene på hesten er fyldige og er både stærk og kraftig i strukturen. Derimod beskrives manken som mindre fremtræden og stærk.


Hårfarven på hesten sort - og dette gælder både pels og manke. Da dette kendetegner alle varianter af racen, beskrives den som elegant i dens look. Dog kan racen have mindre, hvide pletter i ansigtet. En hanhest er typisk omkring 150 centimeter, hvorimod en hunhest er 160 centimeter.


Hvordan er racens væremåde og temperament?

Denne race beskrives som værende både ædel, modstandsdygtig og varmblodet. Hesten er ganske energisk, og er derfor glad for bevægelse og fysisk udfoldelse, hvor den får mulighed for at bruge sin muskulatur og sin stærke krop. Dette giver dermed også god mening, når man tænker på racens oprindelse og dens forhenværende erhverv, hvor den både var krigshest og slæbte tunge ting.

Racens bevægelighed beskrives som særdeles smidig og fleksibel, og du får dermed en hest, som elsker at blive udfordret fysisk. Hesten har en medført god balanceevne, og du kan dermed give din hest mulighed for at afprøve balancen og ride ujævne steder. Racens typiske væremåde er glad og med et stabilt sind. Det betyder også, at hesten ofte er i balance med sig selv. Hestens temperament er drevet af mod, hvorfor du bør aktivere din hest til at rykke grænser og blive udfordret.


Hvad kan racen, Minorquiner, bruges til?

Racen, Minorquiner, er særligt populært blandt rideheste. I 2012 anslog man, at der blot eksisterede omkring 400 heste af denne race. Det er derfor ikke sikkert, at du personligt selv har set racen før. Selvom man typisk vil ride på hesten i dag, har racen en forhistorie med arbejde i eksempelvis marken.

Denne hesterace kunne ligeledes være behjælpelig med at bære store belastninger. Det kan eksempelvis være træ. Hesten har desuden et udbredt gen i forhold til at performe - hvilket netop også italesætter racens modige personlighed. Racen er nemlig populær i diverse hestesportsdiscipliner og ses eksempelvis også i forbindelse med dressur, vandreture eller spring.