FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Morganhest til salg

Morganhesten er en af de gamle og veletablerede racer med oprindelse i USA. Den er opkaldt efter Justin Morgan, der ejede den første hingst – Figure – der blev bemærket og kendt for at udmærke sig som både ridehest, kørehest og trækhest. I dag er racen stadig utroligt alsidig, og den ses brugt i konkurrencer indenfor både jagt, dressur, spring, showklasser, kørsel og westerridning. Figure havde hjem i Massachusetts i USA, og derfor kan man tilegne denne stat æren for netop denne hesterace.

Læs mere i vores leksikon om racen Morganhest.

Køb morganhest

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Stamfaderen til flere racer

Stamfaderen til racen morganhesten har ikke kun haft indflydelse på denne amerikanske hesterace. Den har også haft en stor rolle, når det kom til at udvikle både standard bred, sadelbred og Tennessee Walking horse. I dag er racen at foretrække som kavalerihest, hvorfor den også ses i mange shows. Her bliver den skoet på en helt særlig måde, der får den til at skabe nogle kunstige høje bevægelser, der er særligt populære i USA.


En familiehest

Det er ikke alle racer, der er lige velegnede som familieheste – morganhesten er dog en af dem. Da familiehesten typisk ikke skal bruges til konkurrencer, vil det være oplagt at træne sine forskellige discipliner, og det vil være muligt på denne. Samtidig har den et temperament, der er meget velegnet til nybegynderen.


Fakta og Racebeskrivelse:

Type: let varmblodshest

▪ Oprindelse: USA – nedstammer fra racerne Welsh cob, fuldblod og indfødte racer i Amerika.

▪ Anvendelse: Bruges som både ridehest, kørehest, trækhest og travhest.

▪ Eksteriørbeskrivelse: Morganhesten er kendt for at have en let konkav profil. Dens hoved er middelstort med en let tilspidse mule. Ørene er små og ædle af udtryk, og de sidder langt fra hinanden sammenlignet med andre hesteracer. Den har store og klare øjne og store næsebor, hvilket giver den et friskt og ungdommeligt udtryk. Den har en kraftig, middellang hals, der sidder på en bemærkelsesværdigt stærk skulder. Den har en dyb brystkasse, en karakteristisk bred ryg og et muskuløst bagparti, der gør den velegnet som ridehest. Halden er kraftig og bæres højt, og så skal den have korrekte ben.

▪ Farve: Forekommer primært i brun, men også mørkebrun, sort og fuks. Alle farver er dog tilladt.

▪ Størrelse: mellem 142 cm i stang og 152 cm i stang – de fleste af hestene, der skal bruges til sport og konkurrencer når dog en højde på 160 cm i stang.


Temperament

Racen morganhest har et meget ønsket temperament. Dens alsidige natur gør den utroligt lærenem, og du kan derfor forvente en hest, der er villig til at arbejde sammen med dig om et fælles mål. Den har et mildt temperament, der gør den velegnet som familie- og begynderhest.

På stævnepladserne vil du kunne finde nok temperament til at vinde i både spring, dressur, jagt og andre discipliner, men det vil være muligt at kontrollere det.


Racen Morganhest i dag

I dag er racen Morganhest udbredt i hele verden, og den formår at udmærke sig i en række andre discipliner end dem, som Figure gjorde sig bemærket for i sin tid. Det er en populær race til både de klassiske amerikanske discipliner, samt de engelske – og så er den i større grad brugt som showhest. Morganhesten anbefales også som begynderhest og familiehest, hvorfor den også vil være at finde på de enkelte gårde rundt omkring i verden, hvor der ikke er intentioner om at bryde igennem på stævnepladserne.

 

Der er blevet identificeret en genetisk sygdom i Morganheste racen kaldet Type 1 polysaccharid opbevaring myopati, en autosomal dominant muskelsygdom. Den ses primært i heste, der endnu bruges som arbejdsheste og er avlet hertil. Dog er det en relativt lille procentdel af hestene af denne race, der rammes af sygdommen sammenlignet med andre hesteracer, der også bærer den genetisk.