FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Mustang hest til salg

Nedenunder her finder du salgs annoncer indenfor hesteracen: Mustang hesten. Vi har samlet en oversigt over alle som sælges i Danmark. På dyreportal.dk har vi alle heste og du kan finde alle heste til salg her. Har du brug for yderlig information om mustang-racen, kan du læse mere i bunden af siden eller gå ind på vores hesteleksikon.

Læs mere i vores leksikon om racen Mustang.

Køb mustang

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Mustang-hesten, symbolet på frihed og styrke

Hesteracen Mustang har en helt unik og fascinerende historie. En historie, som har gjort denne livlige og modige hesterace til symbolet for frihed og styrke. Denne race, som vi kender den i dag, har sin oprindelse i Nordamerika, men forfædrene for denne hest kan føres tilbage til de spanske heste. Noget af det som er helt fantastisk ved Mustang er at hesteracen har udviklet sig på grund af naturlig udvælgelse.

Denne hesterace blev ikke avlet til at have et specielt formål, de blev ikke avlet for at være til service for mennesker. Disse heste er blevet til dem vi kender i dag, på grund af naturlig udvikling. Dette er noget som er helt unikt til denne fascinerende hesterace, og dette har været med til at gøre dem til et symbol for frihed og styrke.

Mustang-heste kan variere meget i forhold til deres udseende og personlighed. Dette har meget at gøre med deres historie. Disse heste har indflydelse af mange forskellige hesteracer i gennem deres historie, hvilket gør at man kan se mange forskellige træk fra disse forskellige hesteracer. Derudover har det Nordamerikanske kontinents natur og terræn også haft en stor indflydelse på denne hesteraces udvikling.


Hesteracens oprindelse

Denne smukke race er blandt en af de ældste hesteracer, vi kender til i dag. Denne hesterace har haft stor indflydelse fra mange forskellige hesteracer, men de stammer originalt fra spanske heste. I 1500 til 1600-tallet blev mange spanske heste importeret til Amerika under koloniseringen. Der var flere spanske heste som formåede at slippe fri fra fangenskabet, hvor de derefter levede vildt i den

Nordamerikanske natur. Miljøet og terrænet i den Nordamerikanske natur har været med til give dem den modstandskraft og styrke, som Mustang-hestene er kendt for i dag. Igennem tiden har mange forskellige hesteracer haft en indflydelse på Mustang-hestene. Mange af disse hesteracer også importeret til USA under koloniseringen. Selvom flere hesteracer har præget Mustang-hestene, så har Berber og Araberhestene haft en især stor indflydelse på hvordan Mustang-hestene ser ud i dag.

I 1700-tallet blev Mustang-hestene især brugt af de indfødte amerikanere. Her var hestene brugt til krig, jagt, og transportering. Disse heste spillede en stor rolle i de indfødtes liv. Igennem 1800 og 1900-tallet blev der gjort mange forsøg på at tæmme Mustang-hestene. Dette førte til opfindelsen af mange forskellige rodeo discipliner, som stadig bliver brugt i dag. 

I dag lever der stadig frie Mustang-heste i USA, disse heste har muligheden for at leve deres bedste liv, da der er blevet indført en national lov, som skulle sikre at alle heste kunne leve i gode og sunde forhold. Dog er der også mange Mustang-heste, som er blevet tæmmet og lever et godt liv sammen med deres ejere og/eller ryttere.

 

En modig, selvstændig og livlig hest

Mustang-hestene er kendt for at være nogle stærke, livlige og frie heste. De er smukke, og har en fantastisk kropsbygning der gør dem til nogle fantastiske allround heste. Disse heste bliver brugt til mange alsidige opgaver. Men ligesom mange andre hesteracer, så har de også noget som de er specielt dygtige til. 

Mustang-heste er nogle fantastiske heste, når det kommer til fornøjelsesridning. De er nogle blide, modige og livlige heste, som også er selvstændige. De har en masse energi, men de er også utroligt lærenemme, hvilket gør at de er fantastiske at arbejde med, uanset hvilket niveau rytter man er. Mustang-heste er også nogle gode begynder hest.

Derudover er disse heste også specielt dygtige til westernridning. Westernridning tager udgangspunkt i de gamle amerikanske cowboys daglige arbejde. Dette har Mustang-hestene, og mange andre hesteracer, som stammer fra USA, gjort i mange år. Disse heste blev brugt til dette arbejde i datidens USA, og deres kropsbygning giver dem en fantastisk chance for succes inden for westernridning.

Racen er også fantastiske ranchheste. Ranchheste laver også meget af det arbejde, som der bliver konkurreret i, i westernridning. Deres stærke kropsbygning og selvstændige og modige væremåde egner sig bare godt til denne type arbejde.