Herunder finder du skønne heste som sælges indenfor denne race. Vi har samlet en oversigt med ponyer, føl og heste der er til salg. Længere nede på siden kan du læse en masse information om hesteracen og blive klogere om denne type er noget for dig.
Læs mere i vores leksikon om racen Nordbagge.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Nordbaggen er blevet ekstrem populær som ridehest. Den besidder suveræne egenskaber inden for stort set alle discipliner. Derfor ser mange den også som en allround-hest, der kan det hele. ”Nordbagge” er blot en af de mange navne, som denne hest går under. I avlsmæssig sammenhæng betegnes den som en ”fjordhest”. Da racen blev godkendt i 1941, blev den stambogsført som ”Heste af Norsk Vestlandsrace”.
Racen har gennem mange år udviklet sig og tilpasset sig de forhold, som den levede under. Den stammer fra Norge, hvor den levede i Vestlandet. Dette var et miljø, der krævede styrke og nøjsomhed fra hestens side. Dette er netop nogle af de gode egenskaber, der er kendetegnet ved nordbaggen i dag.
For omtrent 100 år siden blev nordbaggen importeret til Danmark, og det må siges, at den har fået fodfæste i landet. Nu om dage er racen meget almindelig. Man ser den i stort set alle discipliner. I starten blev den anvendt som brugshest i landbruget. Den besidder en styrke samt en udholdenhed, der gjorde stor nytte i de mange små landbrug, hvor den pløjede marker og gik for vogn.
Nordbaggen er en robust lille hest, som typisk går under ponymål. Dette er dog ingen hindring for, at voksne sagtens kan ride den. Grundet dens robuste kropsbygning og styrke, kan den uden problemer bære en voksen. Stangmålet ligger typisk mellem 140-148 cm – hopper oftest op til 146 cm, mens hingste oftere ses op til 148 cm i stangmål. Dvs. at det typisk er en kategori 1 pony. Raceforbundet accepterer dog nordbaggere med både lavere og højere stangmål.
Nordbaggen har et meget karakteristisk udseende. Den kan have farverne: Rødgul, gul, ulsblak, gulblak eller grå. De fjordheste, der er gule, ulsblak eller grå har typisk en sort ål over ryggen. Det er en sort stribe, der går hele vejen fra pandelokken, henover ryggen og slutteligt ned gennem den fyldige hale. De rødgule har en lidt mørkere farve i man, pandelok og hale, mens der kun er en minimal farveforskel hos de gulblakke.
Som noget særligt ved denne race, kan der hos nogle heste ses striber langs benene, der minder om zebra striber. En nordbagge kan have små aftegn, men gennem avl bestræbes der efter, at de ikke skal have aftegn. De kan dog være mørkere på benene eller have en mørk kronrand. Halsen er højt ansat, hovedet forholdsvist stort, med store, brune øjne. Mange ynder at klippe denne race med strit-man, hvor man rigtig kan se den sorte stribe.
Der findes flere typer af nordbaggere. Den oprindelige fjordhest var robust bygget, således at den kunne klare hårdt terræn og hårdt arbejde. Da racen er så alsidig, begyndte nogle at avle hen mod en mere sporty type af racen, som skulle egne sig endnu bedre til discipliner såsom dressur og ridebanespringning. Den sporty type har typisk lange, mere spinkle ben og syner mere let på tæerne. Både den robuste og den sporty type kan dog anvendes til alle discipliner. Mange ser en fordel ved, at de kan vokse med deres fjordhest og derved have en ven for livet, også selvom de får hesten som barn.
Nordbaggen er en godmodig hest, der ikke er bleg for at bestille noget. Den kan bruges som arbejdshest, kørehest, konkurrencehest og skovturshest. Den er sågar også meget anvendt til handicapridning, da den på trods af dens højde kan bære en voksen rytter. Det er en lærenem hest, der derfor sagtens kan lære dressurøvelser. Mange fjordheste elsker også at springe og komme ud i terræn. Nordbaggen må siges at være en hesterace, der er gået fra at være arbejdshest, til at være hele familiens hest, og ikke mindst en hest, der er meget populær og udbredt i Danmark.