FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Norsk Varmblod til salg

Den Norske Varmblodshest er det smukke og atletiske resultat af mange års krydsavling, der har udmundet sig i en overordentlig stærk, medgørlig og livlig hest. Når vi taler om varmblodshesten, er det vigtigt at etablere, at der er tale om heste-typer fremfor en egentlig race. Dette skyldtes at de er produktet af krydsavling mellem flere forskellige racer, og derfor bærer præg af indflydelse fra forskellige racer for at skabe det vi i dag kender, som den karakteristiske Norske Varmblod.

Læs mere i vores leksikon om racen Norsk Varmblod.

Køb norsk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den fødte sportshest

Med en let og konveks statur, samt en slank og muskuløs krop er den Norske Varmblod den fødte sportshest, der egner sig til en række af forskellige discipliner, herunder særligt dressur og spring. Deres højde varierer fra 1,6 til 1,8 meter og findes i alle basisfarver herunder sod, dun, pangare, hør og creme, afhængig af raceblandingen. Den Norske Varmblod har en helt enestående gangart, der kommer til udtryk ved en hurtig overgang fra lave og strakte bevægelser, til høj og aktiv bevægelse. Dette sikrer ved springning et klart og stabilt hop.

Afhængigt af hesten kan du ved gangen se en lang, lav og strakt bevægelse, til en høj og aktiv bevægelse, der giver en flydende og let bevægelse for rytteren. Denne type hest har en statelig og og stolt opførsel, med dens meget udtryksfulde øjne, udstrakte næsebor og en højt ansat hale. Endvidere er der tale om en meget livlig hest, der for beskueren er en fryd at se i bevægelse.


En livlig og tillidsfuld personlighed

Den Norske varmblod er en meget modig hest, der er villig til at springe over alt de bliver sat foran. Hesten er fuld af liv og gåpåmod og ses derfor ofte springe rundt og boltre sig i det fri. Det er derfor vigtigt at denne skønne hest har en masse menneskelig kontakt, så den kan få brugt sin energi.Gennem daglig kontakt, ses det at hesten falder gradvist til ro, uden at miste deres medfødte gnist og livsglæde, der gør denne type perfekt til dressur-, spring- eller langrend.

Denne hest er derfor perfekt egnet til den erfarne rytter, der ønsker at optimere den fulde potentiale så den ikke keder sig. Der er således tale om en hest der nyder udfordringer, og under træning i tillidsfuldt forhold med sin rytter, er en rolig og villig type hest. Den har derfor potentiale til at udmærke sig i næsten enhver disciplin, du beslutter dig for at fokusere på.


Den Norske Varmblods historie

De første varmblods heste kan spores mindst tre hundrede år tilbage, og nogle hestehistorikere mener faktisk, at Varmblodsheste går endnu længere tilbage i historien til det 13. århundrede. Men det ligner at der er en tydelig vej fra det 18. århundredes Varmblodsheste til nutidens heste. Det formodes at varmblodsheste, skulle være et opdræt af engelske fuldblodsheste og lokale heste i Østpreussen. Gennem tiden har Varmblodshesten udviklet sig til alsidige heste, der bruges til en bred række af discipliner, herunder landbrug, ridning og træk.


Varmblodsheste i dag

Klassificeringen af varmblodsheste afhænger på ingen måde af hestens kropstemperatur, men derimod af hestens temperament og avl. Heste med en stamtavle, der omfatter kold- og varmblodede heste, er betegnet som varmblodsheste. Varmblodsheste er typisk intelligente, har et roligt temperament og er exceptionelle atleter. Heste kaldes varmblod, når de er en blanding af varm- og koldblodsheste. Således er det tale om heste uden en "ren" stamtavle, hvor blodlinjen er et resultat af avl på tværs af racer.

Varmblodede heste kan spores tilbage til højspændte heste, som typisk var svære at håndtere med et voldsomt temperament. Disse heste havde de ønskede atletiske evner, men havde brug for en roligere opførsel, så derfor avlede man med koldblodige heste. Resultatet af dette er således en atletisk hest med et roligt temperament, der er intelligent og let at træne. Varmblodede heste er således krydsningsheste, med en god og stærk knoglemasse, solide muskler, der munder ud i høj kapacitet og forudsætninger for diverse konkurrencer.

Moderne Norske Varmblodsheste er hårde konkurrenter og udmærker sig i atletiske konkurrencer. De er særligt kendt for deres overlegne evner indenfor spring, dressur og events.