FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Oldenborg Hingst til salg

Hvis du er interesseret i racen en Oldenborg og er på udkig efter en hingst - og måske tilmed overvejer at investere i en - kan du finde både spændende og relevant information om den populære hesterace her. På den måde bliver du klædt godt på til, hvordan du skal håndtere racen, og hvilke særlige kendetegn og egenskaber du skal være særligt opmærksom på.

Læs mere i vores leksikon om racen Oldenborg Hingst.

Køb oldenborg hingst

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Racens typiske kendetegn rent fysiologisk

En Oldenborg hingst har et stort kropsparti og en "velrejst hals." Kroppen beskrives som værende både muskuløs og samtidig også smidig. Når hingsten bevæger sig, er det i taktfaste bevægelser med både rygsving og frihed i både albuer og skuldrene.


Hvor stammer racen fra, og hvad er dens historie?

Som navnet, Oldenborg, indikerer har racen sin oprindelige i det tyske område, Oldenborg. Oldenborg hingsten har desuden en interessant forhistorie. Tilbage i tiden blev racen nemlig avlet til at være en "kørehest." Det betyder dermed også, at Oldenborgen var et velanset "køretøj," som mange anvendte. I starten af 1920'erne overtog bilerne meget af transportkørslen - blandt andet landevejstransport som førhen havde været Oldenborg hingstens opgave. I takt med industrialiseringen og maskinernes overtag, blev racen i sidste ende omstillet til at være til fritidshest - hvilket Oldenborg hingsten fortsat også er i langt de fleste tilfælde. Efter mange år som trækhest er racen i dag et populært valg, når ryttere skal vælge en ridehest.


Hvilken personlighed har en Oldenborg hingst?

En Oldenborg hingst er en oprindelig koldblodshest. Racen er kendetegnet ved at omgå sine omgivelser med venlighed og godmodighed. Ydermere er racen både frisk og arbejdsom, og den elsker dermed at blive både aktiveret og udfordret. Mange af dens karaktertræk stammer således fra dens forfædres erhverv.

Racen ses ofte i enten brun eller sort. Dog ses den også i et mere rødligt skær. En Oldenborg hingst bliver typisk mellem 160-170 centimeter, hvilket er relativt gennemsnitligt for en hesterace.


Hvordan er racen i dag?

Selvom racen oprindeligt er koldblods, er der i mange Oldenborg hingste i dag et strejf af engelsk fuldblod - og dette er et normalt kendetegn i Oldenborgernes slægtslinjer. Denne blanding giver netop optimale forhold for både sportslige aktiviteter og ridning, som hingsten typisk anvendes til. Der findes desuden også flere eksempler på dygtige og professionelle dressurheste, der er en krydsning mellem en Oldeborger og en fuldblod.


Hvornår bruges racen som enten køre- eller ridehest?

Afhængigt af om hingsten anvendes som køre- eller ridehest er nogle typiske genetiske tegn. Den typiske hingst, som bliver anvendt til dette formål som kørehest, anslås som hovedregel at være mellem 87-100 procent Oldenborgere. Det er også det, der kaldes for renstammet. Er der derimod tale om en typisk ridehest, er Oldenborgeren typisk krydset med enten en Anglomannere eller med en fuldbold. Dette kaldes desuden også for en forædlet hest.


Er racen udbredt i Danmark?

Ja, der findes mange Oldenborg hingste i Danmark. Derfor kategoriseres racen som værende ganske udbredt - det kan blandt andet skyldes racens store og alsidige anvendelighed samt dens venlige temperament og arbejdsomme indstilling til livet. Derfor findes der også gode muligheder for at avle på racen i Danmark. En Oldenborg hingst er derfor et varmt emne på diverse avlsfora på nettet.