FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

OX araber til salg

Den lette og yndefulde forædler. Fuldblodsaraberens historie er både lang og spændende. Den er blevet renavlet som en ædel hest i mange år og har boet under samme tag som sin ejer. Den er vandt til respekt, og det løber i blodet på mange af hestene i dag endnu, hvilket påvirker dens temperament og karakter. Dens nuværende udseende fastslås at kunne spores helt tilbage til for ca. 20 århundrede siden.

Læs mere i vores leksikon om racen OX Araber.

Køb ox araber

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Strenge regler indenfor avlen

For at en hest kan optaget i stambogen, så er der nogle regler, der skal overholdes – sådan er det for alle hesteracer. OX Araberen er dog en af de strengeste stambøger. Det lyder: “En fuldblodsaraber er en hest, hvis oprindelse i alle led kan føres tilbage til en original araber (OA), avlet i ørkenen”. Dermed kræver det altså, at du har de helt rigtige forældre til hesten.


Kortere end normen

Araberen adskiller sig fra mange andre heste, fordi den kun har fem lændehvirvler modsat de almindelige seks samt 15 halehvirvler modsat de almindelige 18 til 20. Dette er blot én af de ting, der gør hesten let genkendelig – en anden er dens højt førte hale, der ses på både bane og fold.


Fakta og racebeskrivelse:

Type: Ædel, let og yndefuld fuldblodshest

▪ Oprindelse: Ørkenen

▪ Anvendelse: dressur, showhest, galopløb, western.

▪ Eksteriørbeskrivelse: OX Araberen er kendetegnet på hovedet. Det er forholdsvist lille med en bred pande. Øjnene er store, mørke og nærværende, de sidder lavt og et stykke fra hinanden. Ørerne peger fremad og har indadvendte spidser – de vil typisk være længere på hopperne, mens hingstene har kortere ører. Profilen kan være lige, men den kan også være let kurvet, hvilket er mest ønskeligt. Der skal være en smuk bue, der hvor hoved og hals forenes, hvilket giver bedre plads til luftvejene. Halsen skal samtidig være af god længde, have en smuk bue og glide fint over i en velmarkeret manke. Skulderen skal være lang, skrå og have god bevægelsesfrihed til forbenene, ryggen skal være lige og kort, mens lænden skal være opadvisende hvor den møder krydset. Krydset skal både være lige og langt. Halen skal bæres højt og lige, når hesten bevæger sig. Benene skal være lige, men det accepteres, at de har kohaser, hvis blot gangen er lige. Overarmen skal være lang, piberne korte og alle led skal være store.

▪ Farve: Alle farver – dog ikke broget – er accepteret. Meget store aftegn er ikke ønskede, men hvide er meget almindelige.

▪ Størrelse: Måler imellem 146 cm i stang og 158 cm i stang. Gennemsnitshøjden er 150 cm i stang.


Temperament

Araberen udviser stor tillid over sin ejer. Før i tiden levede den under samme tag som sin herre, og derfor udviser den i dag stadig stor tillidsfuldhed og opmærksomhed overfor sin ejer. Den bør være meget fredsommelig og villig. Den bør ikke være dristig, men den bør være livlig. Mange fejlfortolker araberen som værende nervøst anlagt og nærmest utilregnelig. Dette skyldes dog den store opmærksomhed mod sin ejer og rytter, samt at den er meget følsom. Dermed vil mange uerfarne og nervøse ryttere få en negativ oplevelse af racen, fordi deres egen tilstand påvirker hestens.


Racen OX Araber i dag

I dag er Racen OX Araber primært brugt som showhest, hvor den bliver bedømt på sit eksteriør. Det er også grunden til, at den har så lang en eksteriørbeskrivelse. Der er meget strikse mål for, hvad der er ønsket, og hvad der er uønsket for en araber. Foruden at være showhest, så er det også en race, der typisk krydses med andre racer for at forædle disse. Den har i mange år været brugt til at gøre andre racere lettere.