FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

P.R.E til salg

Hvis du har set en P.R.E hest, er du højest sandsynligt også blevet forelsket i den. Racen er nemlig kendt for sit smukke ydre og høje knæløft. Derfor er det også en race, der traditionelt er blevet brugt til opvisninger, kvadrilleridning og forædling af andre hestetyper. P.R.E står for Pura Raza Española, og som navnet også antyder, kommer racen oprindeligt fra Spanien. Derfor bliver racen også omtalt som den spanske hest.

Læs mere i vores leksikon om racen P.R.E.

Køb p.r.e

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Christian d. 4.s yndlingshest

Herhjemme var kong Christian 4 stor fan af racen. Derfor importerede han også flere spanske hingste til Danmark. Her brugte han dem til at forædle avlen, ligesom han også selv elskede at ride på hestene. Faktisk er dette også afbilledet på flere malerier af kongen.


Ridehesten over alle rideheste

Med sit smukke ydre og iøjefaldende gangarter anses hesten af mange, som ridehesten over dem alle. Særligt i gamle dage var den P.R.E en meget eftertragtet ridehest. Derfor var det heller ikke kun i Danmark, at kongehuset importerede racen. Resten af Europa tog bestemt og så den smukke, spanske hest til sig. Udover sit udseende og sine gangarter var den spanske hest nemlig også både hurtig, lærenem og skolet.


Fakta og beskrivelse:

Type: Let og atletisk

▪ Oprindelse: Spanien

▪ Anvendelse: Ridehest og avl

▪ Eksteriørbeskrivelse: Et ædelt hoved med en enten lige eller let rundet næseryg. Øjnene er både mandelformede, store og udtryksfulde. Racens ører er velformede. Manen samt pandelokken skal være kraftig. Ligesådan er begge dele ofte bølget. Racens nakke skal være tydeligt buet. Hestens skulder skal også være velformet. Dens bryst skal være både bredt og dybt. Overordnet set skal kroppen være både harmonisk og velproportioneret. Dens hale skal være kraftig, ligesom den også skal være lavt sat. Racen har faste og stærke lemmer. Hovene er velformede og stærke

▪ Farve: Størstedelen er skimmel, men både mørkebrun, sort og rød er også accepteret i avlsforbundet

▪ Størrelse: Mellem 150-167 i stangmål. Hingstene skal være mindst 152 cm i stangmål


Temperament

En P.R.E er kendt for at have et godt temperament, der gør racen særdeles samarbejdsvillig. Derfor er racen let at skole til de forskellige discipliner. Derudover er en P.R.E også meget intelligent, hvilket er med til at gøre racen lærenem. Racen er også kendt for at være både udholdende, modig og energisk, hvilke alle er gode egenskaber for rytteren, der ønsker sig en hest med kapacitet til ridesporten.


P.R.E i dag

I dag bliver racen anvendt til flere forskellige discipliner inden for ridesporten. Derfor finder du også racen på startlisterne til både dressur, ridebanespringning og distance. Med sit intelligente og lærenemme sind er det nemlig en fantastisk hesterace, som rytteren virkelig har mulighed for præge og skole. Racen er naturligvis stadig kendt for sine gangarter, der er i en liga for sig. Derudover har en P.R.E et godt rygsving og en god overlinje. Netop disse egenskaber er med til at gøre racen eftertragtet, når en rytter gerne vil have en ridelig hest med wauw-faktor.