FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Palomino til salg

Palominoen er en race, der egentlige ikke er en ægte race. Det er i stedet en farvebetegnelse, der er opstået, fordi flere raceforbund ikke ville godtage renavlede heste, der havde denne aftegning. I dag findes der avlforbund, der forsøger at fremavle denne hesterace, men det er ikke så nemt, som man måske skulle tro.

Læs mere i vores leksikon om racen Palomino.

Køb palomino

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Svær at fremavle

Til trods for at dansk palominoforbund – og mange andre forbund rundt omkring i verden – forsøger at fremavle heste med disse aftegninger, så er det faktisk ikke så simpelt endda. Palominofarven skyldes nemlig et diluteringsgen, der samtidig er et co-dominant, kaldet cremegeneet. Genet gør det umuligt at renavle racen.


Sådan opnås en palomino

Cremegenet fortynder det røde farvegen, og det er derfor, at hesten bliver palomino. Dermed benytter man ofte en metode, hvor du krydser en rød hest med en palomino. Her har du 50% chance for at få en palominofarvet hest. Din største chance for at få en palomino er ved at krydse en cremello – afkommet fra to palominoer, hvor den røde grundfarve blev fortyndet – med en rød hest. En cremello ligner næsten en albino hest, men lyserød hud og blå øjne. Dog kan man skelne hvide aftegn.


Fakta og racebeskrivelse:

 

Type: Let varmblods hest

▪ Oprindelse: Palominoen er i bund og grund en farvebetegnelse og kan derfor ikke fastslås at have oprindelse et bestemt sted. Det første egentlige palomino avlsforbund opstod dog i USA.

▪ Anvendelse: Målet med avlen i Danmark er at fremavle rideheste og ponyer til dressur og spring.

▪ Eksteriørbeskrivelse: Indenfor avlen er målet at nå en velproportioneret hest eller pony med et ædelt udtryk, der komplimenterer hestens guldfarve. Den skal være af passende størrelse, og så skal den gerne have et godt og korrekt fundament, der giver gode bevægelsesmuligheder. Igen er det dog farven, der er det primære formål, og målene for kropsbygningen handler blot om at nå den ideelle hest.

▪ Farve: Guldfarvet

▪ Størrelse: stangmålet er ikke fastsat, da racen er en farvebetegnelse. Både heste og ponyer kan være palomino.


Temperament

Fordi der primært avles for at opnå den ægte palomino farve, så er det forskelligt hvilket temperament, du kan forvente af hesten. Typisk regnes de dog for at være villige og intelligente. I avlen ønsker man at få en hest eller pony med et godt temperament, der er velegnet til brug i konkurrencer indenfor både spring og dressur. Derfor vil man gerne have en god energi og lethed, der stadig er arbejdsom og velvillig.

Ofte vil der også være et mål om at opnå en hest med et temperament, der er velegnet til både børn og voksne.


Racen palomino i dag

I dag er palomino racen brugt som rideheste og ponyer indenfor de engelske discipliner dressur og spring. De fremavles blandt andet hos dansk Palomino avlsforbund og i dansk varmblod. Da farven er det overordnede mål, kan du bruge forskellige racer til at opnå den. I USA er det en bestemt race, der betegnes som palomino. Indenfor avlen er målet at få en smidig bevægelse med god indundergriben, godt afskub og god elasticitet og sving.

Det er typisk disse bevægelsesmønstre, du vil bemærke hos hesten, når den deltager i konkurrencer, og det er typisk dette, der vil hjælpe den med at udmærke sig på banen. I Dansk palomino avlsforbund afholdes der hvert år hoppekåringer, hvor der også afholdes ridekåringer, da ridelighed, bevægelse og kapacitet er bedømmes i forlængelse af bedømmelsen af farven. Yderligere afholdes der også hingsteforbesigtelse, føl- og plagskuer samt hingstekåringer.