FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Polsk ædelt halvblod til salg

Heste er i højere og højere grad tiltænkt ridesporten. Derfor er der også flere og flere racer, der bliver avlet for netop at kunne konkurrere i forskellige discipliner – og den ædle polske halvblods hesterace er én af dem. Så hvis du leder efter en hest med fart i benene kan du kigge salgsannoncerne nedenunder her. Har du brug for yderlig viden om hesten kan du se mere i leksikonet eller læse i bunden af siden.

Læs mere i vores leksikon om racen Polsk Ædelt Halvblod.

Køb polsk ædelt halvblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Udholdenhed og evner

For at opnå en god sportshest, der kan udmærke sig i en række forskellige discipliner, så er der to ting, der er meget vigtige: udholdenhed og selvfølgelig evner indenfor disciplinen. Når det kommer til springheste, så skal de have kræfter nok i bagbenene til at kunne sætte af og nå over på den anden side af udfordringen. De skal samtidig være hurtigt og kunne vende på små områder. Og sidst skal de være modige, så de tør gå på udfordringer af forskellige typer. For en dressurhest gælder omtrent det samme, men kræfterne skal bruges på en anden måde og tempoet er ikke så vigtigt. Fremdrift er dog altafgørende og det samme med elegance. Racen Polsk ædelt halvblod er avlet med henblik på at fremkalde disse egenskaber i hestene, og de udmærker sig særligt indenfor spring.


En blanding af anglo araberen, engelsk fuldblod den såkaldte ”native griffin”

For at opnå denne sportshest avlede man i 70’erne heste, der bestod af engelsk fuldblod, anglo araberen og den såkaldte ”Native Griffin”. Nogle gange blev trakehneren og det hollandske varmblod også brugt.


Fakta og racebeskrivelse

▪ Let hest

▪ Oprindelse: Polen

▪ Anvendelse: Avlet for at udmærke sig i konkurrencespring. Også velegnet til dressur og som showhest.

▪ Eksteriørbeskrivelse: Racen polsk ædelt halvblod er en velbygget og muskuløs hest. Den har stærke og lange lemmer, og dens hoved er lige. Afhængig af, om de er avlet til spring, dressur eller som showheste, vil der være små forskelle i deres udseende. Heste tiltænkt konkurrencespringning er som regel større i både højde og bredde. De har desuden en veludviklet ryg. Heste tiltænkt dressur er bygget på en elegant måde. Deres krops struktur er balancerede, og de har et godt temperament. Hestene tiltænkt shows er vel proportionerede – ofte mellem størrelse.

▪ Farve: Forekommer i alle farver.

▪ Størrelse: mellem 160 cm i stang og 170 cm i stang.


Temperament

Temperamentet på heste af racen polsk ædelt halvblod varierer en lille smule afhængig af, hvad hesten er avlet til at skulle kunne.

En polsk ædelt halvblods hest, der skal springe er decideret udviklet til netop at udmærke sig indenfor denne disciplin, og den har derfor modet og fremdriften, der er ønsket i en springhest.

 

En polsk ædelt halvblods hest, der skal begå sig på dressurbanen har et misundelsesværdigt temperament, som mange drømmer om, at deres dressurhest skal have. De er lærenemme, samarbejdsvillige og dygtige på banen. Showhestene af denne race er umådeligt modige, og de har en fantastisk udholdenhed – både takket været deres fysik, men også takket være deres karakter.


Racen Polsk ædelt halvblod i dag

Racen polsk ædelt halvblod er ikke en gammel race. Den opstod tilbage i70’erne, og den er avlet og opdrættet til at kunne begå sig på både spring- og dressurbaner samt som showhest. Det er primært til træning og til konkurrencer, at du vil se denne ædle polske hest, og det er her, den udmærker sig. Den er født til at klare denne opgave med stil, og den er en drøm at eje for konkurrencerytteren.