FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Pura raza espanola til salg

Går du med tankerne om at anskaffe dig denne hesterace? På dyreportal.dk har du mulighed for at se salgsannoncer indenfor racen ved at kigge nedenunder her. Det er vigtigt du læser op på hesten hvis ikke du har nogen viden om den før du køber en. Der kan være meget forskel på de forskellige racer og derfor er det vigtigt du finder netop den som passer til dig og dine behov. Du kan både læse mere i vores hesteleksikon men også i bunden af siden her, finder du en masse nødig information.

Læs mere i vores leksikon om racen Pura Raza Espanola.

Køb pura raza espanola

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Pura Raza Espanola en hest egnet til konger

Hesteracen pura raza espanola, ofte forkortet til P.R.E, er kendt under flere navene; Den spanske hest og andalusier. Selve navnet pura raza espanola betyder ren spansk race, hvilket også er med til at hesteracen i dag, stadig bliver kaldt den spanske hest. Den spanske hest har en længere historie, hvor konger og kejsere har haft en stor indflydelse på denne hest udvikling. Denne hesterace blev brugt meget af konger og kejsere i krig, og brugt af almindelige mennesker til at hjælpe med det daglige markarbejde.

Dette gjorde at hesten igennem historien var undværlige til den spanske befolkning, men også uundværlig til de royale familier. Pura raza espanola er en smuk hest, som også er blevet meget kendt for den elegante skønhed og dens noble bevægelser. Dette gjorde den ikke eftertragtet igennem historien, men det er også en af de grunde til at mange søger denne hest i dag. Hestens skønhed og bevægelser gjorde den værdig til konger og kejsere.


Oprindelsen bag Pura Raza Espanola og dens mange navne

Denne hesterace har flere navne, hvilket der er en god forklaring for. Ordet race havde en helt anden betydning end den vi kender i dag. Igennem historien blev heste betegnet ud fra det område, som de kom fra. Dette blev også kendt som deres race. Hvis en hest var opdrættet i Andalusien, så blev denne hest kaldt en andalusier, uanset hvilken race den ville have i dag. Pura raza espanola kom originalt fra Andalusien, hvilket var grunden til at denne race også fik navnet analusier.

Navnet den spanske hest stammer fra 1567. Kong Felipe den anden grundlagde et kongeligt stutteri, grundet det at han mente at han bedre kunne tjene folkets interesser ved at forbedre den spanske hest. Det var hans passion at skabe den rene spanske hesterace. Resultatet af Kong Felipes stutteri var en hest så ekstraordinær, at disse heste blev holdt tilbage til privat brug af kongehuset. Hvilket betød at det kun var den royale familie, som havde adgang til den rene spanske hest. Hesten formåede at erobre hele verden med sine fantastiske kvaliteter, og denne hesterace blev hvad verden længdes efter, den perfekte hest.


Kendetegn og væremåde for denne hesterace

Den spanske hest er blevet kendt verden rundt for den elegante og skønne udseende. Hesten står med et stangmål mellem 150 centimeter til 170 centimeter. Pura raza espanola kan findes i alle farver, dog er skimmel det mest almindelige. Hovedet på den spanske hest skal være ædelt, næseryggen skal være lige eller meget let rundet.

Øjnene er mandelformede og store. Man og pandelok er ofte kraftige og har ofte et bølget udseende, hvilket gør at den bliver mere majestætisk. Selve hestens krop skal også være velformet og velproportioneret. Brystet er dybt og bredt, hvilket alt sammen tilføjer til det elegante og skønne udseende på denne hest. Når det kommer til pura raza espanola, så er gangartene smidige og energiske, men der er en høj benaktion. Dette gør at hesten er velegnet til dressur og som kørehest.

De kan også bruges i lettere springklasser, dog er dette ikke en springhest, og derfor er der en begrænsning til hvad den kan gøre. Ikke nok med at den spanske hest er smuk og elegant, den har også en fantastisk væremåde. Det er en intelligent og stolt hesterace. De er meget udholdende, modige. De er lærenemme, samarbejdsvillige og energiske, dette gør det til en fantastik hest at arbejde sammen med.