FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Quarab til salg

Leder du efter denne amerikanske hesterace som har hele tre kendte typer. Disse er de mest respekteret typer af Quarab: Straight eller Foundation, Stock og Pleasure. Nedenfor finder du heste som sælges fra hele landet. Læs og find netop den race som passer til dine behov. Find yderlig information ved at læse i bunden af siden eller klik ind på vores leksikon.

Læs mere i vores leksikon om racen Quarab.

Køb quarab

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Den amerikanske hest med tre anerkendte typer; Quarab

I sig selv er hesteracen Quarab en smuk og fantastik hesterace, men den er også unik. Denne hesterace har tre anerkendte typer, hvilket gør at denne hesterace har en varieret udseende, og kan bruges til mange ting. Straight eller Foundation, Stock og Pleasure er de tre typer som er blevet anerkendt inden for Quarab-hestene. Disse tre typer har stor betydning for hvordan hesten ser ud, men hvordan hesten bliver brugt, og hvem den bruges af. Quarab-heste er intelligente, loyale og lydige heste, hvilket gør at de er lærenemme, og fantastiske at arbejde med. Derudover er de også livsglade og rolige heste, dette gør dem til nogle søde og venlige dyr. Disse heste er nogle rare skabninger, så det er også nemt for nye ryttere at lære at ride på disse heste, grundet deres rolige væremåde. Quarab-heste er nogle smukke, stærke, skønne og venlige heste, som mange efterspørger og elsker at arbejde sammen med.


Historien bag denne fantastiske ridehest

Hesteracen Quarab er en kort historie. Denne hesterace blev avlet i de Forenede Stater, hvor tre forskellige hesteracer blev brugt for at skabe den race vi i dag kender som Quarab. Arabiske heste, amerikanske Quarter-heste og Paint-heste var de tre hesteracer som blev brugt til at skabe Quarab. Grundet at disse tre hesteracer blev brugt, og stadig bliver brugt i dag, kommer Quarab-heste med mange forskellige pels farver og kropsbygninger. Hvilket er grunden til at der i dag er tre anerkendte typer, når det kommer til denne hesterace; Straight eller Foundation, Stock og Pleasure.

Der har igennem historien være registreret flere krydsninger mellem de tre hesteracer; Arabiske heste, amerikanske Quarter-heste og Paint-heste. Dog var det først i 1984 at den første Quarab-register blev dannet, dog lukkede den ned senere. I 1999 blev International Quarab Horse Association dannet, og er den førende kraft inden for Quarab-avl. For at kunne få en hest registrert hos IQHA er der et krav om at hesten skal have mindst 1/8 blod fra både den arabiske og stamhestetypen, hvis hesten ikke har dette, kan den ikke blive registreret, som en Quarab, og er derfor bare en krydsning af forskellige hesteracer.


De tre anerkendte typer af hesteracen Quarab; Straight eller Foundation, Stock og Pleasure

Når det kommer til hesteracen Quarab, så er der tre anerkendte typer; Straight eller Foundation, Stock og Pleasure. Alle tre typer har et individuelt udseende, og nogle af typerne er mere egnet til et specifik formål end de andre typer. Straight eller Foundation er den type som bliver efterspurgt af de fleste opdrættere, og registerstandarden er baseret på denne type. Da dette er typen som næsten er en 50/50 blanding af arabiske og stamhesten. Dette betyder at en Straight/Foundation Quarab viser begge blodlinjer lige meget. Stock Quarab er den type som viser flest egenskaber fra Quarter og Paint-hestene. Dette betyder at denne Quarab type har en stærkere kropsstruktur.

Disse heste bliver derfor brugt meget af rancere og vestlige rideopdrættere. Pleasue Quarab viser mange egenskaber fra den arabiske hest. Dette er en elegant og defineret hest, som ikke udviser mange tegn fra stamhesten. Denne Quarab type bliver oftest brugt af udholdenhedsryttere. Hesteracen Quarab er velegnet til konkurrence, og kan ses konkurrere i mange forskellige sportsgrene. Disse sportsgrene inkluderer reining, roping, og dressur. De bliver også brugt til kørsel, udholdenhed og genereal fornøjelsesridning. Dette betyder at Quarab-hesten er en fantastisk hest, som kan bruges til mange forskellige ting, og derudover er det også en intelligent og lydig hest, hvilket gør at den har nemt ved at lære nye ting.