FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Quarter Horse til salg

Hesteracen Quarter Horse bliver også kaldt for Amerikansk Quarter Horse på grund af sin oprindelse i USA. Den har fået sit navn ved, at den er den hurtigste i verden til at løbe en kvart mil. (a quarter of a mile). Den er dermed en meget udholdende og hurtig hest, der især yndes at blive brugt som kvæghest på de amerikanske ranches. Derudover bliver den primært brugt som væddeløbshest på grund af sin hurtighed, som kvæghest, som ranchhest, familiehest og i westernkonkurrencer. Det er den mest udbredte hesterace i verden og i 2019 var der registreret hele 2, 7 millioner Quarter Horses på verdensplan. Den har en kompakt kropsbygning og er velegnet både til westernridning, dressur, military og spring og dermed en god all round hest. Den er mest kendt i Danmark for at blive brugt i westernkonkurrencer.

Læs mere i vores leksikon om racen Quarter Horse.

Køb quarter horse

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En udholdende og hurtig hesterace

Quarter Horse er en meget udholdende og hurtig hesterace med en kompakt kropsbygning, der bliver brugt til varierede discipliner indenfor westerridning som kaldes for ”cutting”,”reining”, ”working cow horse” og ”barrel racing”. Den bliver ligeledes brugt i dressurridning, spring og jagt samt som almindelig familiehest. I USA bliver hesten også brugt i rodeoshows.


Kompakt og stærk kropsbygning 

Quarter Horse måler normalt mellem 142 centimeter og 163 centimeter i stangmål, forekommer i alle farver og er især kendt for at have en usædvanligt stærk muskulatur i bagkroppen, hvilket gør den så god til at løbe stærkt og sprinte på den før nævnte kvarte mil. Den har generelt et meget harmonisk og smukt ydre og som en kontrast til dens kompakte og muskuløse kropsbygning, har den et fint og lille hoved, med små søde ører, en lille mule og store smukke øjne. Dens udseende er ikke til at stå for og derfor er den også velegnet som familiehest. Den har stort set alle farver, mens rene farver med få aftegninger bliver foretrukket. I 2019 var der 1285 registrerede Quarter Horses i Danmark, som primært bliver brugt til westernridning.


En populær hesterace i USA og Europa

Quarter Horse hesteracen findes primært i USA, men dens popularitet stiger støt udenfor USA og den er også at finde i Europa. Dens popularitet er især stigende i landene Tyskland og Italien og i Danmark var der 1285 registrerede Quarter Horses i 2019. I alt i resten af verden var der i 2019 registreret cirka en halv million Quarter Horses.


Quarter Horse hesteracens fantastiske egenskaber

Quarter Horse hesteracen har en stærk muskulatur, som gør, at den har et meget stærkt afsæt og hastighed, når den løber. Dette gør den ideel til væddeløb, rodeo og i forbindelse med kvægdrift, hvor man skal kunne vende den hurtigt og den skal kunne sprinte efter kvæget, der løber i zig zag. Den har en forholdsvist kort ryg, der gør den meget komfortabel og nem at sidde på og dette er især egnet til rytteren, når der skal siddes godt fast i rodeo, i westerndiscipliner, ved hurtige vendinger i kvæginddrivelser og til væddeløb. Det er tillige en meget udholdende hesterace, som kan klare utroligt meget, hvad fysiske udfoldelser og aktivitet angår.


Hesteracens oprindelse

Quarter Horse har en lang udviklingshistorie bag sig, som går helt tilbage til kolonitiden i 1600 tallet. Således mener man, at den amerikanske quarter horse er blevet avlet frem fra en fuldblodshest kaldet Janus, der var en blanding af en engelsk fuldblodshest og en ”native” amerikansk hest. Dette dateres helt tilbage til 1746. Senere blev Quarter Horse blandet med Mustang hesten i det 19. århundrede, og denne race havde en naturlig evne til at drive kvæg sammen. Den blev her populær på de amerikanske ranches. For at sikre hesteracens stamtavler, blev der i 1940 dannet en forening i USA, der hedder American Quarter Horse Association. Den blev oprettet af en gruppe amerikanske hestefolk og ranchejere, der ønskede at sikre sig hesteracens stamtavler.


Sådan sælger du din hest på dyreportal.dk

Du kan hurtigt og nemt oprette en gratis salgsannonce her. Når du har trykket op opret annonce vælger du hvilken type annonncør du er om du er privat eller virksomhed. Når du har valgt kommer du ind hvor du kan intaste hestens oplysninger, som pris, sted og alder. Du kan vælge at oprette en gratis annonce eller betale for at få ekstra synlighed. Det er helt op til dig selv hvad du vil, man kan altid opgradere sin standart pakke til betalt hvis man vil prøve at sælge gratis i første omgang.