FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Rheinländer til salg

Racen Rheinländer er en tysk varmblodshest, der specifikt er opdrættet til at præstere flot i både ridebanespringning og dressur. Dens bevægelser er fantastiske at se på. Den tager nogle bemærkelsesværdige lange skridt og har en elastisk galop, der er en fryd for øjet på stævnepladsen.

Læs mere i vores leksikon om racen Rheinländer.

Køb rheinländer

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Fra tung trækhest til elegant konkurrencehest

Rheinländer racen er ikke altid blevet avlet med hensigt på at skabe heste, der udviser flotte evner på konkurrencebanen. Den nedstammer fra de tunge trækheste, der også var kendt som de rhinsk-tyske, der blev brugt til landbrug. Udviklingen af Rheinländer racen skete som det naturlige følge af udviklingen i samfundet. Behovet for trækheste blev reduceret i takt med at landbruget blev mekaniseret, og i stedet kom et behov for en ridehest, der kunne bruges til fornøjelse og konkurrence. Rheinländerens behagelige temperament gjorde denne til en oplagt kandidat at udvikle på.


En race der hurtigt tiltrak sig opmærksomhed

Rheinländer racens navn kommer fra det område, hvor racen opstod, og det var her, den trives som trækhest i landbruget. Da behovet for en trækhest blev minimeret tiltrak racen sig dog hurtigt opmærksomhed fra andre områder, og den blev både kendt og elsket indenfor kort tid. Allerede i 1970 – 20 år efter racen begyndte at blive avlet – var den velkendt og succesfuld i konkurrencer.


Fakta og Racebeskrivelse

Tysk varmblodshest

▪ Oprindelse: Wastfalen i Tyskland

▪ Anvendelse: Dressur og spring

▪ Eksteriørbeskrivelse: For at en hest må betegnes som en Rheinländer, skal hesten have en korrekt sportshestetypes udseende, der når en vis standard. Dens krop skal passe ind i et rektangulært omrids fremfor et kvadratisk. Den er ædel af udseende på en måde, der antyder æstetisk appel uden ekstremt raffinement.

▪ Farve: Alle farver er accepterede, men kastanje er den, der forekommer typisk.

▪ Størrelse: ca. 152 cm i stang til 173 cm i stang


Temperament

En Rheinländers temperament bærer præg af, at racen er udviklet med hensigt på konkurrence, men den har også egenskaber, der gør den velegnet til kørsel. Dette skyldes dens historie som arbejdshest. En Rheinländer er utroligt lærenem og har stor vilje til at ville lære. Den arbjder hårdt og fanger hurtigt de signaler, du giver den. De har en ædelt og elegant udtryk, der hjælper dem med at utrykke sig som en intelligent hest på stævnepladserne samt at vinde point for udstråling.

De er venlige og balancerede væsner, og mange ser dem som en uproblematisk hest med en stærk karakter. De er gode til både begyndere og erfarne ryttere. Rheinländer racen kræver dog samtidig regelmæssig træning – uanset om du skal bruge hesten til konkurrencer, fornøjelser eller som avlshest. De skal gerne have adgang til fold i flere timer hver dag, da de har brug for både motion, sollys og friskluft for at trives.


Racen Rheinländer i dag

I dag er Rheinländer racen placeret på en 10. og 11. plads som en af de internationale konkurrenceracer for spring og dressur, hvorfor det er en af de heste, du ofte vil møde på stævnepladsen. Den er registreret i Rehnish Horse stamborg, og den opdrættes til samme standard som de westfalske og andre tyske varmblodsheste som det bayerske varmblod, mecklenburgeren og württembergeren.

Den betegnes som en moderne tilføjelse til disse racer og inddrager stor fortjeneste på stævnepladsen. Rheniländeren er en blandet race i dag, og de sande linjer af racen vil nok aldrig blive kendt igen. Alligevel var der i 2003 133 hingste af denne race og 3056 avlshopper, der var registreret i stambogen og fortsat brugtes til at skabe konkurrencedygtige heste.